Zanimivosti

5 razlogov, zakaj letos počitniški apartma zamenjati za avtokamp

Oglasno sporočilo
6. 8. 2021, 10.30
Posodobljeno: 6. 8. 2021, 10.30
Deli članek:

Tudi vas mika kampiranje, a niste prepričani, ali je to prava izbira za vas? Preverite razloge, zakaj počitniški apartma zamenjati za avtokamp!

Water photo created by tawatchai07 - www.freepik.com

Če tudi vas privlači ideja kampiranja, a niste prepričani, ali je to res tisto, kar iščete, je ta prispevek pravi za vas. V njem vam namreč razkrijemo razloge, zakaj se letos splača počitniški apartma zamenjati za avtokamp.

Kampiranje je tudi pri nas vse bolj priljubljena oblika letovanja. Kako le ne bi bila? Ponaša se z ogromno prednostmi, ki bodo prepričale tudi tiste, ki sicer prisegajo na udobnejše nastanitve. Preberite, zakaj velja letos počitniški apartma zamenjati za avtokamp.

Stik z naravo

Eden izmed najmočnejših razlogov za kampiranje je nedvomno stik z naravo. Pri kampiranju se lahko veliko bolj povežete z naravo ter vrnete nazaj v čas, ko še nismo imeli televizije in računalnika v vsakem prostoru. Kampiranje vas nežno potisne v objem narave in zelenja. V trenutku, ko boste postavili šotor ali parkirali prikolico, boste začutili prijeten ambient narave.

Zjutraj vas bo zbudilo prepevanje ptic, zvečer pa boste lahko ob šotoru ali prikolici opazovali zvezdnato nebo. Prepričani smo, da vas bo kampiranje napolnilo s prav posebno energijo, ki je ne boste našli nikjer drugod.

Zabavne aktivnosti

Vse več avtokampov ponuja zabavne aktivnosti, ki so primerne za ljudi različnih starosti in interesov.

Avtokampi ponujajo različne delavnice za otroke, na katerih bodo vaši najmlajši uživali in ustvarjali, vi pa si boste lahko medtem privoščili nekaj časa zase. Prirejajo tudi različne otroške zabave, celo mini disko za mlade ljubitelje glasbe in plesa.

Tudi če nimate otrok, naj vas nikar ne skrbi – v avtokampih organizirajo tudi aktivnosti za odrasle! Sicer je veliko odvisno od avtokampa samega, a vse več jih ponuja različne športe, delavnice, izobraževanja, kulinarične dogodke ter seveda tudi večerne dogodke, na katerih se boste ob dobri glasbi sprostili ter morda celo zaplesali.

Mir

Čeprav avtokampi ponujajo malo morje aktivnosti, to še ne pomeni, da tam ne boste imeli miru. V avtokampih veljajo določena pravila, med katera spada tudi spoštovanje miru. Še posebej v večernih in nočnih urah je povzročanje hrupa v kampu prepovedano, zato se boste lahko naužili tudi tiste tišine, ki jo v sodobnem svetu vsi tako zelo potrebujemo.

Če se želite še bolj »odklopiti« od zunanjega sveta, lahko vedno izklopite še svoj telefon in se popolnoma prepustite trenutku. Prepričani smo, da se boste tako še bolj sprostili in za spremembo namesto baterije na pametnem telefonu tokrat napolnili svoje baterije.

Doživetje za otroke

School photo created by senivpetro - www.freepik.com

Otroci so skromni – ne potrebujejo luksuznih nastanitev in pogosto prav kampiranje ohranijo v spominu kot pravo avanturo. Kot že omenjeno, ogromno kampov organizira zabavne delavnice za otroke, otroke pa bo zagotovo navdušilo tudi spanje v spalni vreči, raziskovanje okolice kampa in spoznavanje drugih otrok v kampu, medtem ko jih lahko ob toplih, suhih večerih razveselite tudi s spanjem pod milim nebom.

Najmlajši bodo zagotovo uživali med odkrivanjem narave. V avtokampu bodo najbrž preživeli več časa zunaj kot bi ga recimo v apartmaju, kjer imajo na voljo televizijo, računalnik ipd. To bo odlično vplivalo na njihovo duševno zdravje, seveda pa se bodo na ta način tudi več gibali in naužili svežega zraka. Predvsem večere lahko izkoristite za pripovedovanje zgodb ali družabne igre, po katerih sicer v domačem okolju ob obilici drugih tehnoloških izumov redko posežete.

Okrepitev odnosov

Ne samo otroci, temveč tudi odrasli vse več svojega časa preživimo za zasloni in se vse manj posvečamo drug drugemu. Če se odpravite na kampiranje, boste več časa namenili svojemu partnerju ali družini.

Kampiranje je odlična oblika oddiha za pare, ki bi si želeli več časa nameniti drug drugemu. Veliko parov je že potrdilo, da jih je prav kampiranje še bolj zbližalo in da so se po taki izkušnji še bolj povezali. Tudi družine se na kampiranju veliko bolj posvetijo drug drugemu in na ta način še bolj okrepijo svoje odnose, se učijo sodelovanja in izboljšajo medsebojno komunikacijo.

Food photo created by master1305 - www.freepik.com

Kampiranje je nedvomno izkušnja, ki si jo boste prav vsi zapomnili za vse življenje. Če smo vas že prepričali, lahko preverite, katerih je 10 najlepših avtokampov v Sloveniji, in izberete tistega, ki bo najbolj primeren za vas. Preden se odpravite na zaslužen oddih, pa ne pozabite izbrati prave kamping opreme.

Kakšno opremo potrebujemo za kampiranje?

Osnovna oprema za kampiranje je seveda šotor oziroma prikolica. Če se odločite za spanje v šotoru, potrebujete tudi spalno vrečo, ki jo lahko podložite z blazino in si tako zagotovite še dodatno udobje.

Večina avtokampov na vsaki parceli ponuja priključek za vodo in elektriko, kar bo še povečalo udobje in praktičnost letovanja. Vseeno pa lahko s seboj vzamete tudi nekaj dodatne kamping opreme, denimo kuhalnik ali gorilnik, pribor, svetila, zložljive stole in mizo ipd. Ker boste najbrž preživeli veliko časa zunaj, pa ne pozabite tudi na ustrezno zaščito pred klopi in komarji.

V Hervisovi spletni trgovini vas že čaka kakovostna in raznolika kamping oprema, seveda pa lahko vedno obiščete tudi katero od poslovalnic in svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri prave opreme za nepozabno kampiranje.