Poletni sijaj

Koraki do popolne dopustniške polti

Tea Dečman
18. 7. 2021, 12.02
Deli članek:

Letošnje poletje lahko pokažete kar nekaj kože, saj zračni nedrčki in svileni topi praznujejo vrnitev. In kaj še ne sme manjkati v sezoni toplega vremena in poletnih oblek?

Dreamstime
Najprej nanesite vlažilno kremo, ki naj se dodobra vpije.

Tako je – zagorela polt, ki je seveda umetno ustvarjena! Predstavljamo izdelke, s katerimi si lahko mimogrede pričarate najlepšo varno čokoladno polt. Podlaga se morda v poletnih dneh zdi odveč, vendar ni tako, saj lahko veliko pripomore h končnemu videzu. Njena naloga je, da gladi površino kože, zmanjša vidnost drobnih linij in por, osvežuje ten in pomaga, da ličila ostanejo popolna ves dan.

V vročih dneh uporabite podlago za zmanjšanje por, ki ima tekočo konsistenco, zato jo je enostavno nanesti in namazati. Podlaga naj vsebuje zaščito pred soncem (priporočamo ZF 30), naj bo vodoodporna in tudi učinkovita zoper znojenje, saj bo le tako vaš poletni videz prenesel visoke temperature.

dreamstime
Tanko plast podlage lahko nanesete tudi na ustnice, s čimer zagotovite boljšo obstojnost šminke. Počakajte nekaj minut, da se podlaga posuši. Zatem nadaljujte z ličenjem.

In kako podlago uporabiti?

Očistite si obraz, na primer z micelarno vodico. Nanesite vlažilno kremo, ki naj se popolnoma vpije. Šele zdaj je na vrsti podlaga. Na hrbtno stran dlani jo iztisnite v velikosti grahovega zrna, nanesite na sredino obraza in z nežnimi krožnimi gibi razdelite po koži. Ne pozabite na vrat in predel pri lasišču. Tanko plast podlage lahko nanesete tudi na ustnice, s čimer zagotovite boljšo obstojnost šminke. Počakajte nekaj minut, da se podlaga posuši. Zatem nadaljujte z ličenjem.

dreamstime
Kozmetične izdelke shranjujte v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Bronzer

Bronzer bo ob pravilni uporabi vaš obraz nežno obarval, hkrati pa ustvaril naravno zagorel videz, popoln za poletni čas. Izogibajte se bronzerjem oranžnih odtenkov, saj preveč izumetničijo obraz. Prednost dajte raje nežno koralnim, mareličnim in rožnatim tonom, ki ustvarjajo naraven in kot od sonca poljubljen sijaj. Priporočamo bronzer z UV-zaščito in fino teksturo, da ga boste brez težav razdelili po obrazu in telesu ter ga bo enostavno mešati – za čudovito sijočo polt. Za nanos bronzerja potrebujete velik debel čopič z naravnimi mehkimi ščetinami, ki jih najprej temeljito povaljate v prahu, otresete ob rob embalaže ali obrišete v papirnat robček. Bronzer s krožnimi gibi nežno nanesite na ličnice, brado in zgornji del čela, in »ta-dam« – zagorel videz je tu!