Testiranja se lahko udeležijo samo osebe, ki so brez simptomov, in imajo urejeno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, s seboj pa morajo prinesti tudi veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Osebe lahko na osnovi kupona, ki ga prejmejo na info točki obeh središč, pridobijo tudi brezplačno tiskano potrdilo v slovenščini ali angleščini. Za pridobitev kupona morajo na info točki predložiti račun iz trgovine ali lokala v Cityparku ali ALEJI, katerega minimalna vrednost je 10 evrov. Kuponi veljajo le za dan, ko je oseba nakup opravila.

Nakupovalno središče Citypark (foto Robert Krumpak)
Robert Krumpak

Tiskano potrdilo testirani prejmejo v nekaj minutah, SMS-potrdilo, ki je brezplačno tudi brez kupončka, pa v roku 30 minut do 2 ur. S potrdilom se lahko odpravite čez mejo na dopust, na koncerte, druge prireditve in podobno.

V obeh središčih sicer obratujejo vse trgovine in tudi številni gostinski lokali, v ALEJI oz. na ALEJI SKY (razen Neo Cafeja) vse dni v tednu, v Cityparku pa od ponedeljka do sobote. Vse podrobnejše in ažurirane informacije ter posamezne delovne čase trgovin in lokalov najdete na spletnih straneh www.aleja.si in www.citypark.si.

Vsem obiskovalcem so zagotovljeni najvišji higienski in varnostni standardi, tako da je nakupovanje popolnoma varno. Nedavno sta obe središči s strani mednarodno dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA tudi prejeli certifikat za visoke higienske standarde.