Zanimivosti

DOBRO ZAŠČITENI IN ZADOVOLJNI V POLETJE!

Oglasno sporočilo
24. 6. 2021, 12.12
Posodobljeno: 24. 6. 2021, 12.12
Deli članek:

Radi imamo sončne poletne dni in privlačno zagorelo polt. Vendar pot do lepo porjavele kože, ki ostaja zdrava, ni tako preprosta. Za varno sončenje je poleg upoštevanja splošnih nasvetov potrebna pravilna izbira in uporaba kozmetičnih izdelkov s posebno učinkovitim sistemom UVA- in UVB-filtrov, ki kožo varujejo pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki. Zakaj je zaščita tako pomembna? Kar 80 odstotkov zunanjih dejavnikov staranja predstavljajo UV-žarki. Zato zaščita pred soncem, ki je nujna za ohranjanje zdrave kože, hkrati predstavlja tudi zaščito pred staranjem.

Pri izbiri izdelka za sončenje si lahko pomagamo z naslednjimi kriteriji/vprašanji: kakšne so planirane aktivnosti (plavanje, sončenje, tek, pohodništvo,..) ter katere zaščitne faktorje izbrati? Glede na to izberemo tip izdelka, ki nam najbolj ustreza: za plavanje bomo verjetno izbrali vodoodporen izdelek, za pohodništvo kakšno lažjo emulzijo, katera ni nujno, da je vodoodporna. Višino zaščitnega faktorja izberemo glede na fototip naše kože od katerega je namreč odvisen čas naše lastne zaščite.

Afroditina linija SUN CARE predstavlja zanesljive in koži prijazne izdelke za vso družino:

  • z visoko UVA in UVB zaščito,
  • za intenzivno obnovitveno NEGO po sončenju ter
  • za hitro pridobivanje porjavele polti.

Z njihovo enostavno in varno uporabo lahko brezskrbno pohitite poletnim dogodivščinam naproti!

KAJ JE ČAS LASTNE ZAŠČITE KOŽE?

To je čas, ki ga lahko preživimo na soncu brez zaščitnih izdelkov za sončenje, pa naša koža kljub temu ne bo utrpela poškodb. Temnejša koža ima dalji čas lastne zaščite, svetlejša krajši čas. V našem prostoru je najbolj običajen fototip kože II, ki ima čas lastne zaščite od 10 do 20 min. Oznaka SPF (Sun Protection Factor ), pri nas tudi oznaka ZF, je vrednost, ki označuje kolikokrat dlje od časa lastne zaščite kože je naša koža na soncu pravzaprav zaščitena. Torej, če je čas lastne zaščite deset minut in izberete izdelek z oznako SPF 30, to pomeni, da je v teoriji vaša koža na soncu zaščitena do tristo minut. Vendar pa praksa pokaže, da smo zaščiteni samo približno 60% izračunanega časa, saj ne smemo pozabiti še na naslednje faktorje: (znojenje, otiranje z brisačo, tuširanje,..), ki lahko bistveno zmanjšajo učinkovitost izdelkov za sončenje. Prav zato je potrebno izdelke z zaščitnim faktorjem nanašati v zadostni količini ter nanose ponavljati vsake dve do tri ure oziroma po vsaki izmed omenjenih situacij. 

ZAŠČITA za OBRAZ, ki neguje

Obraz je predel, ki je sončnim žarkom najbolj izpostavljen in hkrati tudi najbolj občutljiv. Nanos zaščitne kreme kožo na obrazu globinsko zaščiti pred škodljivimi UVA- in UVB-žarki ter nastajanjem pigmentnih madežev, hkrati pa jo skrbno neguje. Ne pozabite zaščititi tudi področje ušes, vratu in rok, saj so ti predeli izpostavljeni soncu skozi vse leto.

SUN CARE kremi za obraz z zaščitnima faktorjema SPF 25 in SPF 30 odlikuje lahka in hkrati nemastna struktura, ki se hitro vpije ter na koži pusti prijeten občutek vlaženja in svežine. Z dodanim hipoalergenim parfumom, ki kože ne draži, sta primerni tudi za občutljivo kožo.

ZAŠČITA za TELO

SUN CARE linija zajema tudi zaščitne izdelke za telo s faktorji med 6 in 30. Vsi so dermatološko testirani in odišavljeni s hipoalergenim parfumom, ki zmanjšujejo možnost pojava alergij. Izbrani izdelki temeljijo na VODOODPORNI formuli, ki kožo med športnimi aktivnostmi odlično zaščiti tudi v morju oziroma bazenu ter omogoča zaščitni nanos tudi na mokro kožo. Oviti v poletno svež vonj kokosa in dobro zaščiteni boste uživali v poletju. 

LEPA, ZDRAVA TER NEGOVANA KOŽA tudi po sončenju

Kljub dobrim zaščitnim sredstvom sonce, veter, na morju pa še slana voda, koži odvzamejo vlago in jo razdražijo. Koža je naravnost žejna! Zato ji privoščite negovalne  izdelke, ki pregreto kožo bogato navlažijo, pomirijo, prijetno pohladijo in poskrbijo za njeno aktivno prenovo.  Strokovnjake iz razvojnega laboratorija Kozmetike Afrodita je tako navdihnilo naravno zdravilo za nego poškodovane kože. Ustvarili so SUN CARE JOGURT s 100% kokosovo vodo, ki predstavlja zakladnico dragocenih snovi, močno potrebnih za naše zdravje: vitamina B in C, ter najpomembnejši minerali: kalcij, kalij, magnezij, železo, fosfor, natrij in baker. Kokosova voda tako v izdelku predstavlja pravo vlažilno in hkrati obnovitveno terapijo za od sonca poškodovano kožo. V izdelku pa se skriva tudi karitéjevo maslo, ki nahrani in regenerira ter šipkovo olje, ki izvrstno pomaga pri obnovi kožnih celic.

Kot sveže iztisnjen sok listov ALOE VERE BARBADENSIS, pripravljen prav posebej za nego poletne kože pa v Kozmetiki Afrodita priporočajo ALOE VERA “JELLY“ – gel za pomiritev.

S svojo zdravilno sestavo kožo po sončenju pomiri in jo ”napoji” z obilico vlage. Spodbuja obnovitvene procese kožnih celic ter bistveno izboljša navlaženost kože že po enem samem nanosu. ALOE VERA gel za obraz in telo odlikuje več kot 97 % naravna formula. Še posebej prija občutljivi, izsušeni in od sonca poškodovani koži. Primeren pa je  tudi za blaženje pikov insektov, za nego po depilaciji in britju.

RAZIGRANO POLETJE ZA MALČKE

Zagotovo niste vedeli, da je skozi dan je na plaži otroška koža v primerjavi z odraslo kar trikrat bolj izpostavljena škodljivim UV-žarkom. Raziskave posledično beležijo, da se kar 50 % celičnih poškodb zaradi izpostavljenosti UV-žarkom pojavi pred 19. letom starosti. Naši malčki potrebujejo zelo skrbno nego kože. Večina celičnih poškodb nastane v zgodnjem otroštvu, ko je koža tanka, pigmentacija in imunski sistem pa se šele razvijata. Dokazano je, da poškodbe zaradi UV-žarkov in pogoste sončne opekline v otroštvu povečajo tveganje za razvoj kožnega raka v odrasli dobi.

Obleke nas pred UV žarki bolj ali manj zaščitijo. Zaščita je odvisna od tipa blaga in debeline. Suha bombažna majica ima zaščitni faktor med 8 in 12, odvisno od barve in gostote tkanine.  Veliko manj zaščitijo mokre obleke, lahko prepuščajo tudi do 50 % UV žarkov. Mokre majice imajo samo zaščitni faktor  2, zato dojenčkov in otrok, mlajših od treh let, ne izpostavljajte neposrednim sončnim žarkom. Zaščitite jih z uporabo klobuka, ustrezne obleke, sončnih očal in sence. Vedno jih namažite še pred izpostavljenostjo sončnim žarkom: vsaj 30 min pred izpostavitvijo. Zaščitne kreme ne pozabite nanesti tudi na predele glave, ušes, vratu in rok, saj so ti še posebej izpostavljeni in občutljivi. Obvezno izberite vodoodporna sredstva za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem 30. Nanose kreme ponavljajte najmanj na dve uri - tudi če se z vašim malčkom ne zadržujete na neposrednem soncu. Na plaži naj se otroci ne igrajo na soncu, temveč v senci dreves ali senčnika.

SUN CARE Krema in mleko z zaščitnim faktorjem 30 sta vodoodporni ter omogočata nanos na mokro kožo. Vaši malčki bodo tako zaščiteni tudi med plavanjem in igro v vodi.

  • DERMATOLOŠKO dokazano, da sta izdelka primerna za občutljivo otroško kožo.
  • Vsebujeta HIPOALERGEN parfum, kar zmanjšuje tveganje za kožne alergije.
  • Izdelka sta brez: PARAFINA, VAZELINA, ALKOHOLA ter DODANIH BARVI.

Sončni žarki so za nas čudoviti in imajo številne pozitivne učinke. Povečujejo raven vitamina D, nas spravljajo v dobro voljo in poskrbijo za naše dobro počutje. Da boste skrajšali čas neposredne izpostavitve sončnim žarkom, je tu še vedno vroča in še vedno NAJVEČJI  POLETNI HIT: Afroditina MARMELADA. Zagotavlja  hitro in intenzivno pridobivanje osupljive  privlačno zagorele polti ter navduši  z dragocenimi 100 % naravnimi sestavinami: olivno, korenčkovo in orehovo olje ter kakavovo in karité maslo.

Katero boste izbrali to poletje?

  • TROPICAL Marmelada – SPF 10, z organskim kokosovim oljem.
  • NATURAL Marmelada – certificirana naravna kozmetika, tudi za občutljivo kožo.
  • MARMELADA Suho olje – z bleščicami, brez neprijetnega mastnega otipa.
  • MARMELADA »classic« - s 100 % naravnimi olji do čudovite zagorele polti.

Več na: webshop.afroditacosmetics.com.