Zanimivosti

3 NASVETI ZA PRAVE ŽAR MOJSTRE

Oglasno sporočilo
23. 6. 2021, 08.56
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 08.56
Deli članek:

Nobena domača roštiljada ni prava roštiljada brez žara. Večina poletnih druženj z družino in prijatelji se vrti okoli hrane, zato nekaj trikov za pripravo izvrstnega mesa na žaru ni nikoli odveč. Vsak žar mojster je namreč vesel, ko želodčki njegovih gostov kar pokajo od zadovoljstva.

1. Izberite primeren žar

Plinski žar je tista klasika, ki se je poslužuje predvsem večina začetnikov, saj je za uporabo pripravljen v nekaj minutah, ob pečenju pa ne zahteva prav dosti dela. Da bo imelo meso tisti pravi okus po pikniku, pa raje izberite žar na oglje. Poleg izvrstnega okusa pripravljene hrane vam bo ta zagotovil še užitek ob celotnem procesu – od priprave oglja in žara do obračanja hrane na ognju.

2. Pri mesu tokrat preizkusite kaj novega

Na nobeni domači roštiljadi seveda ne smejo manjkati čevapčiči in perutničke, če se vam bodo pridružili tudi najmlajši, pa ne pozabite še na hrenovke. Še večji hit od klasik pa bodo zagotovo sočni zrezki, ki se jih bodo razveselili predvsem moški gostje, lahko pa pripravite tudi pleskavice, ki jih postrežete s svežo zelenjavo, omakami in hlebčki, da bo vsa družba uživala v okusnih burgerjih.

3. Ključ do res dobrega mesa: ZAČIMBE!

Da boste pripravili res okusno meso na žaru, o katerem se bo govorilo še tedne, skrbno izberite začimbe za meso. Če listanju po kuharskih knjigah in iskanju popolne kombinacije po spletnih forumih niste najbolj naklonjeni, imamo za vas odlično rešitev: Mešanica začimb Maestro žar Klasik bo poskrbela, da se bodo gostom ob spominu na vašo domačo roštiljado cedile sline!