Boksar

Ljubljanski bombarder prekrižal rokavice z zvezdo v vzponu

L.K.
21. 6. 2021, 15.03
Posodobljeno: 21. 6. 2021, 15.04
Deli članek:

Večkratni državni prvak se je po daljšem premoru vrnil v magični četverokotnik.

Osebni arhiv Gregorja Škrjanca
Gregor Škrjanec s trenerjem Mladenom Frljićem

Gregor Škrjanec je v soboto vknjižil 30. borbo. 31-letni Ljubljančan, ki se je v ring vrnil po letu in pol, je povratek okronal z zmago. Tokrat mu je moral premoč priznati Uroš Jurišič, vzpenjajoča se zvezda mešanih borilnih veščin, ki je boksal pod okriljem enega in edinega Dejana Zavca.

Škrjanec, ki se ga je tekom kariere prijel vzdevek 'ljubljanski bombarder', ne skriva, da se je še kako dobro zavedal, da pred njim stoji vrhunsko pripravljen nasprotnik. Še več: temu je prilagodil svoj "bojni načrt".

Pretehtale so izkušnje

Skratka, Ptuj, borba v kategoriji do 91 kilogramov. Ognjeni krst, temu pravi Škrjanec. "Treniral sem premalo, zato sem šel na izkušnje. Vedel sem, da je fizično bolje pripravljen od mene, tako da sem več stavil na kontra udarce," pove in v smehu doda, da je bil, glede na aktivnost, „redek, ampak natančen“.

Varovanec boksarskega trenerja Mladena Frljića iz ljubljanskega Boksarskega kluba Chagi je nasprotnika v prvi rundi z levim direktom držal na razdalji; ko ga je v tretji začela preganjati kratka sapa, se je Jurišiča lotil s kombinacijo levega direkta in desnega krošeja v telo. Borba se je tako po treh rundah končala s sodniško odločitvijo.

Noče, da razprodaja

"Kar se mene tiče, je Gregor gladko zmagal. Kar mu gre zameriti, je, da je šel nepripravljen na borbo, kar sem vedel," je povedal Frljić. Ki je, kot je dejal, svojega varovanca v dneh pred borbo pobaral, če bo ples med vrvmi s kondicijskega vidika sploh zmogel. Za Škrjanca noče, da bi razprodajal to, kar je dosegel: "Eno je, če ti ne znaš. Drugo pa je, da ti nekoga rundo in pol držiš na razdalji, drugo polovico borbe pa za to nimaš kondicije."

Regionalna liga

Škrjancu bo zmaga služila kot dodatna motivacija za nadaljnje delo. "K sreči mi ob strani stojijo sponzorji Varovanje Obeliks, BTC City, Avtolesce, Okrepčevalnica Kondor in Tektonik pivovarna. Za podporo bi se zahvalil tudi boksarskima kluboma FCL in Knockout."

Ljubljančan se namerava udejstvovati tudi v povsem sveži regionalni ligi, v kartah je tudi državno prvenstvo. Pogoj za kar so, priznava, bolj redni treningi.