Letos je Generali v 23 državah v okviru THSN sprožil prvi globalni izziv za zbiranje pomoči. Med 28. majem in 13. junijem so se tudi zaposleni in sodelavci zavarovalnice Generali v Sloveniji udeležili globalne akcije in v slovenskem izzivu z imenom #OsvojiSvojHrib zbrali sredstva, s katerimi bodo štirje najstniki iz ranljivih družin preživeli nepozaben teden poletnih počitnic na Rogli, kar dvajsetim otrokom pa so s poletnimi potrebščinami napolnili potovalne torbe in jim polepšali poletne dni. Zbiranju pomoči za otroke se je pridružilo več kot 550 prostovoljcev in udeležencev THSN izziva.

Danes je predsednica uprave zavarovalnice Generali Vanja Hrovat predala zbrano pomoč za počitnice otrok Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Moste – Polje in dejala: »Iskreno verjamem, da se dobro z dobrim vrača. V slovenskem izzivu smo osvajali vrhove, svoje uspehe delili na družbenih omrežjih in k izzivu pritegnili tudi svoje prijatelje. Odličen odziv ambasadorjev THSN in ostalih zaposlenih ter naših zastopnikov je dokaz, da se naša THSN mreža pomoči širi. Znova smo združili moči za pomoč otrokom iz ranljivih družin, saj želimo kot vseživljenjski partner odpirati prostor za razvoj in našo družbo, v kateri delujemo, spreminjati na bolje,« je ob zaključku slovenskega izziva poudarila Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje Anita Ogulin se je v imenu otrok, ki potrebujejo takšna sporočila spodbude in družin, ki jim življenje ne prizanaša, zahvalila prostovoljcem iz Generalija za srčnost in družbeno odgovornost: »Naša družba ne poskrbi za tiste, za katere bi morala skrbeti. Žal so med njimi tudi otroci. Zato so sporočila THSN prostovoljstva in dobrodelnosti tako pomembna in potrebna, razvijajo pa se v širše družbeno gibanje, ki skrbi za šibkejše.«

Zavarovalnica Generali že vrsto let pomaga ZPM Ljubljana Moste - Polje

Zavarovalnica Generali že dolgo vrsto let finančno pomaga ZPM Ljubljana Moste – Polje in prek nje družinam iz vse Slovenije, ki potrebujejo pomoč. Minulo leto pa so številni prostovoljci THSN iz zavarovalnice Generali nudili otrokom učno pomoč na daljavo, zbrali številne šolske potrebščine in jim pričaral čaroben božič.

THSN - mreža ljudi, ki pomaga ljudem

Zgodba THSN se je začela pred tremi leti in naslavlja ključna družbena vprašanja, ki vplivajo na razvoj okolij, v katerih Generali živi in posluje. Danes THSN deluje v 23 državah z vsega sveta in Slovenije je ena izmed njih. V duhu poslanstva Generalija si prizadeva za ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij - v Sloveniji prek Zveze prijateljev mladine ZPM Moste – Polje, drugod pa tudi za pomoč beguncem pri ustanavljanju podjetij in pomoč novorojenčkom, ki trpijo za hudo motnjo dihanja.

Še vedno lahko prispevate za počitnice otrok prek ZPM Ljubljana Moste – Polje z SMS sporočilom na 1919 s pripisom THSN (1 EUR) ali THSN5 (5 EUR) ali z nakazilom na TRR: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko banka), Sklic/referenca: SI00 682 (obvezno); Namen: Aktivne počitnice za srečne otroke, Koda: CHAR

GENERALI, d. d., ki je v Sloveniji prisotna od leta 1997, je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2020 presegel 70,7 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 65,9 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji Skupina deluje preko svoje regionalne pisarne v Pragi. V 13 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Ob zavezi k trajnostnemu delovanju je Generalijeva ambicija postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.