Zanimivosti

KDO PRAVI, DA SO KRALJI PIKNIKA RAVNO ČEVAPČIČI?

Oglasno sporočilo
9. 6. 2021, 11.16
Posodobljeno: 9. 6. 2021, 11.16
Deli članek:

Ob poletnih dneh vsi že komaj čakamo, da se za vikend s svojo najljubšo družbo poveselimo ob dobri hrani in pijači. Ko govorimo o pikniku, večina najprej pomisli na sočne čevapčiče, ki pa lahko po nekaj zaporednih vikendih ob žaru odkrito rečeno postanejo malo dolgočasni.

A ni treba, da vedno pripravljamo ravno klasike; sploh v dneh, ko nas večina odšteva dni do dopusta na morju, se bo marsikdo razveselil piknika z morskim pridihom. Ribe na žaru, ki veljajo za zelo priljubljeno jed, nam poleg odličnega okusa nudijo še cel kup koristi. Bogate so z maščobnimi kislinami omega tri, ob tem pa večinoma vsebujejo visoko vrednost beljakovin, zaradi česar so še posebno priljubljene pri navdušencih nad zdravo prehrano.

V splošnem velja, da je na žaru najbolje pripraviti cele ribe, a ne bojte se uporabiti katerekoli ribe s čvrstim mesom, ki na žaru ne bo razpadlo, kot so tuna, skuša, postrv, morski pes, losos, brancin ali mečarica. Ko izbirate ribo, ki jo boste spekli na žaru, je najbolje, da izberete svežo, saj bo meso zmrznjenih manj čvrsto in lahko med peko razpade. Prav tako ni nujno, da ribe, ki so večje, pripravite v obliki zrezkov. Brez težav lahko koščke mesa nataknete na palčke in oblikujete ražnjiče.

Začinite jih seveda z limono in olivnim oljem ter začimbami – če niste prepričani, katere uporabiti, bo odlična izbira Maestro mešanica začimb za žar Riba. Ne pozabite še na svež kruh ter zelenjavo, po želji pa zraven ponudite še kakšno omako, in odlični okusi so zagotovljeni!