Zanimivosti

TAKO DOBRE PIŠČANČJE DOBROTE, DA SI BOSTE OBLIZNILI VSE PRSTE

Oglasno sporočilo
10. 6. 2021, 15.25
Posodobljeno: 10. 6. 2021, 15.25
Deli članek:

Piknika brez žara si skoraj ne predstavljamo, prav tako tudi ne brez čevapčičev. Kaj pa če za spremembo na vašem žaru kraljujejo piščančje specialitete vseh vrst in oblik?

Po odlične piščančje izdelke za vašo domačo roštiljado se odpravite v Lidlovo mesnico, kjer boste našli široko ponudbo kakovostnih piščančjih izdelkov. Piščančja nabodala, piščančje krače, bedra, stegna, fileji, prsi, že pripravljeni mini fileji, priljubljene »habice«, piščančji medaljoni ali pa kar cel piščanec – v Lidlu boste zagotovo našli piščanca v tisti obliki, ki vam je najbolj pri srcu.

Lidlove žar legende so za vas pripravile recept za odlična piščančja nabodala na žaru z osvežujočo omako.

Za nabodala potrebujete:

  • 1 kg piščančjih beder
  • Svinjsko mreno
  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Muškat

Za omako potrebujete:

  • 2 kumari
  • Sol
  • Poper
  • Liste melise
  • 44 g grškega jogurta

Priprava:

Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati vsaj 24 ur. Stegna nataknemo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo s svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.

Kumare olupimo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.