Prehrana

Nasvet 111-letnika za dolgo življenje

B.K.
17. 5. 2021, 09.44
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 09.44
Deli članek:

Najstarejši Avstralec je razkril, kaj je po njegovem mnenju ključ do dolgega življenja.

gerontology.wikia.org
Dexter Kruger ob 110. rojstnem dnevu.

Upokojeni avstralski kravji pastir Dexter Kruger je danes dopolnil 111 let in 124 dni, kar ga uvršča na sam vrh najstarejših avstralskih moških. Pred današnjim dnem si je to lovoriko namreč lastil pokojni veteran 1. svetovne vojne Jack Locket, ki je bil ob smrti leta 2002 star 11 let in 123 dni. Naslov najstarejše osebe v Avstraliji sicer še vedno nosi pokojna Christina Cook, ki je bila ob smrti leta 2002 stara 114 let in 148 dni.

Avstralska javnost, ki je nad svojim metuzalemom navdušena, je seveda želela vedeti, kaj je njegova skrivnost za tako dolgo življenje. In gospod Kruger jih kljub svojim častitiljivim letom ni pustil nepotešenih. “Piščančji možgani,” se je glasil njegov nasvet. “A veste, piščanci imajo glave. In v teh glavah so možgani, ki so neverjetno okusne male stvarce. Skupaj jih je le za en grižljaj.”

gerontology.wikia.org
Dexter Kruger v otroških letih.

Sin drugačnega mnenja

Krugerjev 74-letni sin Greg se sicer ne strinja s svojim očetom. Piščančji možgani so morda res okusni in hranljivi, a po njegovem mnenju se lahko oče za dolgoživost zahvali predvsem njegovemu načinu življenja, ki je bilo ves čas preprosto, brez stresa, večino pa ga je, kot uspešen lastnik ranča in velike črede goveda, preživel zunaj, na svežem zraku.

Neverjetno bister

Nad metuzalemom pa so navdušeni tudi zaposleni v domu za starejše, kjer danes živi. Direktorica doma Melanie Calvert je dejala, da je gospod Kruger, ki je ravno sredi pisanja avtobiografije, “verjetno eden izmed najbolj bistrih stanovalcev. Njegov spomin je za 111-letnika neverjeten,” je dejala za lokalne medije.