Zanimivosti

ALEJA praznuje svoj 1. rojstni dan

Oglasno sporočilo
6. 5. 2021, 14.10
Posodobljeno: 6. 5. 2021, 14.11
Deli članek:

Najsodobnejše nakupovalno središče ALEJA bo upihnilo prvo svečko. V soboto, 8. maja, bo namreč natanko leto dni od delnega odprtja središča, ki se je nato v celoti odprlo lanskega 20. maja. Za nakupovalnim središčem je kljub obdobju koronavirusa, številnim omejitvam in izzivom uspešno leto.

Ob prvi obletnici za obiskovalce pripravljajo številna presenečenja, popuste in nagradne igre. Vse to kupce čaka od sobote, 8. maja, do sobote, 22. maja.

Celotno nakupovalno središče se bo prelevilo v pravo mini golf igrišče. Vabljeni na izjemno športno doživetje, ki bo dodatno popestrilo skupne družinske trenutke.

Posebno doživetje vas pričakuje tudi na praznični ALEJA foto točki, kjer boste lahko posneli resne ali zabavne fotografije, ki jih boste lahko poslali tudi svojim prijateljem.

V času praznovanja bo potekala tudi rojstnodnevna nagradna igra, v kateri se bodo obiskovalci lahko potegovali za privlačne nagrade. Letake za sodelovanje v nagradni igri boste dobili v vseh trgovinah in lokalih ob nakupu nad 10 evrov oz. ob zaključku igranja družinskega mini golfa.

80 modernih trgovin v tem času obiskovalce vabi s pestro ponudbo oblačil, obutve in drugih izdelkov po nižjih cenah. Ob praznovanju bodo v središču tudi izdali letak z ugodnostmi njihovih trgovin, ki se bo distribuiral na naslove v Ljubljani in okolici.

Poleg nakupovalnih ulic bo poseben prostor praznovanja tudi ALEJA SKY, ki je z odprtimi terasami ponovno zaživela. Privoščite si lahko okusno kosilo v lokalih: Imperio Mexicano, Han, Chianti, Chuty’s, Vino in Ribe, McDonald's in Boul. V pritličju in prvem nadstropju nakupovalnega središča pa vas vabijo Kavarna Zvezda, Teta Frida, Caffe DeLuxe in Neocafe. Tako si lahko privoščite »oddih« od nakupovanja in popijete kavo ali sok ter se razvajate z različnimi sladicami ali odličnim sladoledom.

Na ALEJI SKY bo ob praznovanju nasploh zelo pestro z bogatim glasbenim in športnim programom. Lahko pa se podate tudi na prijeten sprehod po športnem delu ALEJE SKY, od koder je izjemen razgled na Alpe.

Raznolik, razgiban in zanimiv program ob praznovanju pa je samo uvod v še bolj pestro poletje, ki ga ALEJA pripravlja za vse njene obiskovalce. Vse podrobnejše informacije obiskovalci najdejo na spletni strani www.aleja.si in družbenih omrežjih ALEJE.

Nakupovalno središče je odprto od ponedeljka do sobote med 9.00 in 21.00, medtem ko se Interspar in Müller odpreta že ob 8.00. V soboto so vse prodajalne v središču odprte že od 8.00 dalje. Vse dni v tednu, tudi ob nedeljah, pa vabljeni v gostinske lokale na ALEJI SKY, kjer si lahko privoščite tako odličen zajtrk kot tudi pozno kosilo.

Za varnost obiskovalcev je v središču zagotovljeno v največji možni meri. Visoki higienskimi standardi med drugim vključujejo redno razkuževanje, nošenje mask, upoštevanje varnostne razdalje in spremljanje števila obiskovalcev. Higienski ukrepi so bili nedavno tudi certificirani s strani inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA.

Nakupovalno središče ALEJA upravlja podjetje SES – Spar European Shopping Centers. ALEJA se nahaja na 32.000 m2 najemnih površin, v njej je 80 trgovin in lokalov. Najsodobnejše nakupovalno središče navdušuje s svojimi številnimi arhitekturnimi posebnostmi, ALEJO SKY z bogato kulinarično ponudbo ter ozelenjeno aktivno streho z večnamenskim športnim igriščem. Zagotovljenih je 200 parkirnih mest za kolesa, 13 polnilnic za električna vozila, kar je največji prostor v Sloveniji za polnjenje električnih vozil naenkrat, »car sharing«, postaja za izposojo koles BicikeLJ, avtobusno postajališče in kolesarski poligon.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah vseskozi odprta, vendar pa je morala zaradi zaprtja države večina trgovin ostati zaprta več tednov oz. mesecev. Hitri komunikacijski kot tudi tehnično inovativni ukrepi SES-a v času pandemije COVID-19 so kljub temu omogočili varno nakupovanje in dobro obiskanost. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.