Zanimivosti

Dan Evrope pri vas doma

Oglasno sporočilo
5. 5. 2021, 16.00
Posodobljeno: 5. 5. 2021, 16.31
Deli članek:

Vabljeni na zmenek z Evropo 9. maja ob 20. uri na TV SLO 2

Bliža se 9. maj in z njim dan Evrope, ko se simbolno spominjamo ideje združevanja držav v Evropsko unijo. Oddaja Dan Evrope pri vas doma vabi na popotovanje z dobrimi evropskimi glasbenimi uspešnicami v izvedbi znanih slovenskih glasbenikov in ob spremljavi simfoničnega orkestra popeljala po Evropi. V nedeljo, 9. maja, vas ob 20. uri vabimo na TV Slovenija 2, ko nas bodo ustvarjalci z glasbo spomnili na vrednote miru in solidarnosti med evropskimi narodi.

V oddaji bodo nastopili Simfonični orkester Radia Slovenija, Matevž Šalehar - Hamo, Boštjan Gombač, Lara Love, JAMirko, Aleksandra Ilijevski in drugi znani slovenski izvajalci v novi glasbeni preobleki. Iz pa Bruslja se bo oglasila Mojca Mavec, ki bo z gosti govorila o konferenci o prihodnosti Evrope.O izzivih, s katerimi se soočamo Evropejci, pa bo spregovoril tudi evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. 

Več informacij o dogodku, ki ga skupaj pripravljata Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Radiotelevizija Slovenija najdete na strani www.ec.europa.eu/slovenia.

Ponovitev oddaje bo v soboto, 15.maja, ob 18. uri na 2. programu Televizije Slovenija.

Informacije o Evropski uniji v vaši soseščini

Dan Evrope pa bodo obeležile tudi točke EUROPE DIRECT, ki ljudi v lokalnem okolju brezplačno informirajo o Evropski uniji, odgovarjajo na vaša vprašanje ter svetujejo glede pravic, ki jih imate kot državljani EU. 

Z mesecem majem začne delo nova generacija točk EUROPE DIRECT 2021-2025, ki se vam bo ob dnevu Evrope virtualno predstavila in vas povabila, da se pridružite njihovim aktivnostim.

Več informacij najdete na: www.europedirect.si.