Zanimivosti

Sladko življenje s psom

Oglasno sporočilo
5. 5. 2021, 14.56
Posodobljeno: 5. 5. 2021, 15.11
Deli članek:

Psi so najboljši terapevti, ki nam prisluhnejo brez očitkov in so zmeraj veseli, ko se vrnemo domov. Psi nam ogromno dajo, nas napolnijo s pozitivizmom, dobro energijo in nas naučijo, da lahko uživamo v majhnih in preprostih stvareh, kot npr.: v večernih priboljških. Psi so pogosto tudi razlog, da se ponovno povežemo z naravo, uživamo v sprehodih in s tem naredimo nekaj dobrega zase.

Kvalitetno preživljanje prostega časa

Lastniki vseh kosmatincev se moramo potruditi, da jim damo v zameno vsaj delček tega kar oni ponudijo nam. Poskrbeti moramo, da se kosmatinec čuti sprejetega v našem domu, poskrbeti moramo za udobno in toplo ležišče, za vsakodnevne aktivnosti in sprehode ter kar je najbolj pomembno – poskrbeti moramo za kakovostno in ustrezno prehrano.

Prehrana je tista iztočnica in osnova, ki je potrebna za kvalitetno pasje življenje. Prehrana poskrbi, da ima pes urejeno prebavo brez drisk, močan imunski sistem, zdravo kožo in svetlečo dlako.

Psi vsakodnevno potrebujejo kakovostno in uravnoteženo hrano.

Kakovostna hrana je ključnega pomena

S čim in kako hraniti svojega psa je eno izmed najbolj pogostih vprašanj. No, odgovor na to vprašanje pa ni tako preprost, saj je potrebno za svojega psa ugotoviti kaj mu ustreza in katera živila zanj niso primerna.

Pri izbiri hrane je ključnega pomena deklaracija. To pomeni, da hrane ne kupite ker je lepa embalaža, ampak na hrbtni strani preberete sestavine. Hrana, ki vsebuje največji delež pšenice in koruze, mesa pa izjemno malo ne bo najboljša izbira. Hrana za pse mora vsebovati visok delež kakovostnega mesa brez stranskih živalskih proizvodov. Na deklaraciji naj bo navedena tudi vrsta mesa in ne meso in mesni stranski proizvodi.

Hladno stiskana hrana za pse

Hladno stiskana hrana za pse je uravnotežena suha hrana, ki je enako praktična kot briketi, vendar s številnimi prednostmi. Hladno stiskana hrana Naturavetal vsebuje le visoko kakovostne sestavine, visok delež mesa, brez pšenice in glutena. Naturavetal je 100% naravna hrana, brez vseh sintetičnih dodatkov, barvil, polnil in ojačevalcev okusa. Zaradi postopka hladnega stiskanja pri 39°C se v hrani ohrani kombinacija vitaminov in mineralov iz posušene zelenjave in zelišč.

Hladno stiskani peleti Naturavetal.

Hladno stiskana hrana Naturavetal je v na voljo v šestih različnih okusih. Kosmatinci lahko izbirajo med klasičnim piščancem ali govedino, poskusijo pa lahko tudi lososa, jagnjetino ali kunca. Najnovejši okus je Insectvetal, hrana na osnovi ličink žuželk.

Naturavetal je nemško podjetje, ki se z razvojem naravne hrane ukvarja že več kot 25 let. Sestavine, ki jih uporabljajo za proizvodnjo pasje hrane so lokalnega izvora, brez GSO organizmov, živila pa so kakovosti za prehrano ljudi. Naturavetal je v Sloveniji prisoten že 10 let z več kot 150 različnimi izdelki. Zraven hladno stiskane hrane so na voljo še na zraku sušeni naravni priboljški, mokra hrana v pločevinkah in mesnih klobasah, prehranski dodatki za pse ter izdelki za nego.

Naturavetal hladno stiskana hrana v petih različnih okusih, na voljo v 1 kg, 5 kg in 15 kg pakiranju.

Kratek recept za spomladansko osvežitev kosmatincev

Pa še za na konec, sladica kot se spodobi! Osvežilna, zdrava in hitro pripravljena. Kar vsi svoje pse radi razvajamo jim lahko tudi sami pripravimo kakšne zdrave priboljške. Naslednji recept vam bo vzel 5 minut časa, psu pa boste s tem omogočili vsaj 15 minut slastnega in zdravega razvajanja.

Sestavine (približno za 5 porcij za 10 kg psa):

  •         2 lončka navadnega ali kozjega jogurta
  •         1 jedilna žlica arašidovega masla
  •         2 banani

Priprava

Vse sestavine v mešalniku zmeljemo v gladko zmes in jo prelijemo v modelčke za muffine. Modelčke postavimo v zmrzovalnik. Psu ponudimo zmrznjeno sladico, da se poleti še dodatno osveži.

Le najboljše za svojega kosmatinca

Osnova vitalnega in zdravega pasjega življenja je hrana, ki psa oskrbi z energijo, hranili, vitamini in minerali. Hrana poskrbi za zdrav imunski sistem, urejeno prebavo, čvrst kakec in svetlečo dlako. Naturavetal hladno stiskana hrana je le iz naravnih sestavin, lahko prebavljiva in bogata s hranili. Z Naturavetal hrano boste poskrbeli za svojega kosmatinca od smrčka do repka in mu zagotovili vitalno in energije polno življenje.