zdravnikom na pomoč priskočili gasilci

FOTO: Dveletnik zlezel v lesen sod in obtičal, sledilo je mukotrpno reševanje

R.T.
5. 5. 2021, 10.23
Posodobljeno: 5. 5. 2021, 12.45
Deli članek:

Zdravnikom so na pomoč priskočili gasilci.

Kelly Strubbing/Facebook
Malček je bil zelo potrpežljiv, je povedala njegova mama.

Mama dveletnega Doriana Strubinga je za ameriške medije povedala, da je bila družina minulo soboto na obisku pri starih starših v Portlandu, ki se nahaja v ameriški zvezni v državi Tennessee. Radovedni malček je med obiskom zlezel v 25-kilogramski sod in obtičal."Dorian se rad igra s sodom, vedno se rad igra z njim, v njem skriva igrače in celo skuša zlesti vanj," je za The Post povedala Kelly Strubing"Mislim, da Dorian in sod tehtata približno enako," je dodala v smehu in pripomnila, da je tri centimetrov debel lesen sod že nekaj časa v lasti družine.

Kelly Strubbing/Facebook
Starša sta poiskala pomoč zdravnikov.

Zdravniki potrebovali pomoč gasilcev

Ker Doriana sami niso mogli osvoboditi, je družina pristala na urgenci. Zdravniki pa so potrebovali pomoč gasilcev. Opravili so rentgensko slikanje, da bi določili, kje so Dorianovi boki, kolena in stopala. Nato so gasilci z električno žago odrezali del dna soda, z izvijačem pa so izdolbli odprtino, ki je bila ravno dovolj široka, da je malček lahko stegnil noge. Dveletnika so nato le uspeli izvleči. Da so ga osvobodili, so potrebovali kar uro in pol. 

Kelly Strubbing/Facebook
Dorian na poti do bolnišnice.

"Ves čas je bil presenetljivo miren," je dejal Strubingova in dodala, da so zaposlene, ki so pomagali pri reševanju Doriana, prosili, naj se podpišejo na sod, ki ga bo družina obdržala za spomin na malčkovo prvo potovanje na urgenco. 

Kelly Strubbing/Facebook
Podpisi tistih, ki so sodelovali pri reševanju malčka.