Zanimivosti

Z živahnim fokstrotom do pomoči nadarjenim mladim

nn
3. 5. 2021, 13.15
Posodobljeno: 3. 5. 2021, 13.24
Deli članek:

»Tudi letos, razmeram navkljub, bomo zaplesali tradicionalni Veliki rotarijski ples in nadarjenim mladostnikom pomagali stopiti korak naprej do zvezd«, so prepričani v Rotary klubu Ljubljana, kjer bodo tudi letos junija podelili štipendijo. Pridružite se jim na virtualnem plesišču in utrite pot prihodnosti številnim nadarjenim mladim.

Rotary Club Ljubljana
Zaplešite fokstrot.

Rotary klub Ljubljana je prvi Veliki rotarijski ples (VRP) organiziral leta 1993. Njegova uspešnost je pripomogla k vsem naslednjim. Namenjen ni le rotarijcem, temveč vsem prijateljem dobre volje in plemenitih namenov. Rotary klub Ljubljana zbrana sredstva nameni za štipendije nadarjenih dijakov in študentov.

V zahvalo za pomoč letos Rotary podarja virtualne ure plesa in ob tem dodaja: »Letos se ogrevamo in vadimo, prihodnje leto bo oder samo naš. Poskrbimo, da bodo naši letošnji koraki utrli pot prihodnosti številnim talentom.« Pretekli teden smo se lahko vrteli v ritmu počasnega valčka, tokrat bomo plesali v ritmu živahnega fokstrota.

Drugi od treh – Hitri fokstrot

Z izjemnim plesnim učiteljem Urošem Andičem se bomo tokrat zavrteli v ritmu živahnega plesa – fokstrota. Ime za ples fokstrot izhaja iz besed fox - lisica in trott - hoja, tek. Fokstrot je nastal v Združenih državah Amerike, vendar so ga, kot vse druge standardne plese preoblikovali in dokončno oblikovali Angleži. Je ples v štiričetrtinskem taktu, za katerega sta značilna enakomerno gibanje z dolgimi koraki in swing. Gibanje je precej počasno in ustvarja občutek lebdenja.


»Če želiš ogenj zanetiti v drugem, mora ta ogenj goreti najprej v tebi. Naj gori še naprej in naj drugo leto zaplešemo v živo«, zaključi Boštjan Romih, voditelj letošnjega velikega rotarijskega plesa. Povabite svojega partnerja na ples! Naj naši virtualni plesni koraki tudi letos nadarjene popeljejo vse tja do zvezd in še dlje.

V sklad za štipendijo lahko poleg nakazila na transakcijski račun prispevate tudi s SMS sporočilom s ključno besedo VRP10 poslanim na številko 1919 in darujete 10 eur.

ROTARY KLUB LJUBLJANA, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana
TTR: SI56 0201 0009 2221 746
Namen: Humanitarni prispevek za Rotary štipendijo
Koda namena: CHAR
Sklic : 00 2021-1