Rotary klub Ljubljana je prvi Veliki rotarijski ples (VRP) organiziral leta 1993. Njegova uspešnost je pripomogla k vsem naslednjim. Namenjen ni le rotarijcem, temveč vsem prijateljem dobre volje in plemenitih namenov. Rotary klub Ljubljana zbrana sredstva nameni za štipendije nadarjenih dijakov in študentov.

V zahvalo za pomoč letos Rotary podarja virtualne ure plesa in ob tem dodaja: »Letos se ogrevamo in vadimo, prihodnje leto bo oder samo naš. Poskrbimo, da bodo naši letošnji koraki utrli pot prihodnosti številnim talentom.« Pretekli teden smo se lahko vrteli v ritmu počasnega valčka, tokrat bomo plesali v ritmu živahnega fokstrota.

Drugi od treh – Hitri fokstrot

Z izjemnim plesnim učiteljem Urošem Andičem se bomo tokrat zavrteli v ritmu živahnega plesa – fokstrota. Ime za ples fokstrot izhaja iz besed fox - lisica in trott - hoja, tek. Fokstrot je nastal v Združenih državah Amerike, vendar so ga, kot vse druge standardne plese preoblikovali in dokončno oblikovali Angleži. Je ples v štiričetrtinskem taktu, za katerega sta značilna enakomerno gibanje z dolgimi koraki in swing. Gibanje je precej počasno in ustvarja občutek lebdenja.


»Če želiš ogenj zanetiti v drugem, mora ta ogenj goreti najprej v tebi. Naj gori še naprej in naj drugo leto zaplešemo v živo«, zaključi Boštjan Romih, voditelj letošnjega velikega rotarijskega plesa. Povabite svojega partnerja na ples! Naj naši virtualni plesni koraki tudi letos nadarjene popeljejo vse tja do zvezd in še dlje.

V sklad za štipendijo lahko poleg nakazila na transakcijski račun prispevate tudi s SMS sporočilom s ključno besedo VRP10 poslanim na številko 1919 in darujete 10 eur.

ROTARY KLUB LJUBLJANA, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana
TTR: SI56 0201 0009 2221 746
Namen: Humanitarni prispevek za Rotary štipendijo
Koda namena: CHAR
Sklic : 00 2021-1