Zanimivosti

Nočitve, o katerih lahko le sanjamo

S.Š.
30. 4. 2021, 20.43
Deli članek:

Ob postopnem sproščanju ukrepov in vse nižjem številu okuženih s koronavirusom je začel že marsikdo razmišljati o poletnih počitnicah. Večina se bo najverjetneje odpravila k južnim sosedom, tisti, ki so za počitnikovanje pripravljeni nameniti nekoliko več, pa bodo uživali v luksuznih letoviščih, za katera je treba odšteti lepe denarce.

Profimedia
Atenska riviera in vila Lagonissi.

1. Letovišče Lagonissi – 50.000 evrov na noč

Cena nočitve v letovišču Lagonissi v Atenah je zajetnih 50 tisoč evrov. Nahaja se v neposredni bližini morja in velja za priljubljeno destinacijo med kraljevimi družinami. Poleg VIP-prijave in odjave, ki je le ena izmed številnih ugodnosti, so gosti nastanjeni v vili z dvema glavnima spalnicima, prostorno dnevno sobo s kaminom, zasebno teraso s pogledom na morje, zasebnim masažnim prostorom z masažno mizo, petimi kopalnicami ter popolnoma opremljeno notranjo in zunanjo kuhinjo. Seveda ima vila tako notranji kot zunanji ogrevan bazen, če želite ostati v formi tudi na oddihu, pa je na voljo telovadnica z osebnim trenerjem. Gostom v letovišču je na voljo tudi številno osebje, ki skrbi za njihove želje, med njimi so butler, frizer in več deset sobaric.

2. Letovišče Banwa – 100.000 evrov na noč

Če ste pripravljeni za nočitev odšteti dobrih sto tisoč evrov, je za vas prava izbira letovišče Banwa na Filipinih. Pravzaprav gre za zasebni otok, ki ga lahko gostje najamejo le v celoti, in sicer za najmanj tri noči. Na otoku je kar šest luksuznih vil, skupno pa sprejmejo do 48 oseb. Vsaka ima zaseben notranji in zunanji bazen, dostop do nogometnega igrišča, džakuzi in ekipo kuharjev, ki skrbi, da nihče ne ostane lačen. Poleg osebja, ki 24 ur na dan skrbi za udobje gostov, so v letovišču zaposleni strokovnjaki za morsko biologijo in lokalne živalske ter rastlinske vrste, ki gostom ponujajo oglede otoka, med drugim tudi ogled ekološke kmetije, na kateri pridelujejo zelenjavo in med. V ceno je torej všteto vse, kar si gostje zaželijo, izjema pa je prevoz s helikopterjem na otok, ki stane dodatnih deset tisočakov.