Ricinusovo olje je naravno olje, ki ga lahko kupite skoraj povsod. Vašim obrvem pomaga, da ostajajo goste, saj krepi folikle dlačic in pospešuje njihovo rast. Vsak dan zjutraj in zvečer si s čisto ščetko za obrvi ali z vatirano paličico nanesite malo ricinusovega olja in kmalu boste na obrveh opazili pozitivne spremembe.

Česanje in striženje

Ko so obrvi naravno dovolj goste, je čas za lepotni tretma. Počešite jih navzgor, da boste videli, katere dlačice morate skrajšati in katere populiti. S česanjem si lahko pomagate tudi, kadar izbirate obliko obrvi, ki bo vašemu obrazu najbolj pristajala. S škarjicami poskrbite, da bodo obrvi videti bolj urejene. Počešite jih, nato pa skrajšajte vse tiste, ki štrlijo prek oblike vaših obrvi, a bodite previdni, da jih ne zastrižete. Poskušajte jih skrajšati tako, da ne uničite njihove oblike in da odstrižete samo tiste, ki rastejo prek linije.

ricinusovo olje
Dreamstime
Vsak dan zjutraj in zvečer si na obrvi nanesite malo ricinusovega olja.

Spravite jih v red

Pred urejanjem in oblikovanjem naj bodo obrvi čiste. Potrebovali boste pinceto in ščetko oziroma glavniček za urejanje. Počešite jih v pravo smer in populite vse tiste, ki segajo prek linije. Nato obrvi definirajte. Za to potrebujete svinčnik za obrvi. Najprej jih začrtajte po spodnjem robu, nato še po zgornjem. Vmesnega dela ne barvajte s svinčnikom.

Zapolnite jih

Po definiranju je čas, da se lotite še osrednjega dela. Potrebujete dve senčili v različnih odtenkih; v svetlejšem in temnejšem. Začnite s temnim, ki ga nanesete od konca obrvi do približno sredine. Potem nanesite svetlo senčilo od sredine do začetka obrvi. Tako bodo obrvi videti naravne, z blagim ombre učinkom. Na koncu sledi utrjevanje. Za ta korak je potrebna posebna maskara za obrvi v približnem odtenku vaših naravnih obrvi, ki jih bo počesala tako, da bodo videti popolne. A z njo nikar ne pretiravajte, da ne pokvarite naravnega videza.