Zanimivosti

Razkrivamo, za kaj Slovenci zapravljajo sobote!

Oglasno sporočilo
19. 5. 2021, 08.38
Posodobljeno: 19. 5. 2021, 11.28
Deli članek:

Pomlad se je že dodobra prebudila in topli sončni žarki ter zeleneča narava nas že kličejo medse. Veliko Slovencem je v navadi, da namesto da bi lepe proste dneve izkoristili za preživljanje časa zunaj, ta čas zapravijo za čiščenje stanovanja. Že skoraj pregovorno je sobotno dopoldne rezervirano za čiščenje – saj med tednom ni bilo nič časa!

Takšni vikendi pogosto rezultirajo v slabi volji. Nič čudnega, ko pa smo skozi okno gledali sonce, ki je počasi prepotovalo na zahod, mi pa spet nismo izkoristili dneva. Nedelja je čas za družinsko kosilo, ki se pogosto zavleče v popoldansko druženje … in vikenda je konec! Spet so tu delovni dnevi, ko pa večina le stežka najde čas zase, mnogi izmed nas pa so v najlepšem delu dneva tako ali tako »privezani« za računalnik – pa naj bo to domači ali službeni pisarni.

Če ste se tudi vi našli v zgornjih vrsticah, imamo za vas dobro novico: k sreči vam lahko pri čiščenju stanovanja pomagajo pametni pomočniki. Vsakodnevno sesanje in brisanje tal prepustite družini iRobot, vi pa svoje dneve zapolnite z bolj zabavnimi in koristnimi aktivnostmi.

Robotski sesalnik iRobot Roomba bo poskrbel za temeljito vsakodnevno sesanje, ob tem pa se bo s pomočjo domače inteligence Genius™ popolnoma prilagodil vam in vašim potrebam. Sam se bo priučil uporabnikovih navad in mu predlagal nastavitev urnika ter načinov sesanja. Če na primer kuhinjo sesate vsak dan po večerji, si bo po nekaj uporabah to Roomba zapomnila in vam sama predlagala sesanje ob tem času.

Nekatere Roombe se ponašajo celo z možnostjo nastavitve »prepovedanih con«, kot so na primer skledice za hrano in vodo vaših hišnih ljubljenčkov. Na voljo je tudi možnost nastavitve območij čiščenja, kar pride še posebej prav v tem času, ko moramo zaradi pandemije več časa preživeti doma. Ker ne bi radi, da se Roomba zvečer, ko bi radi v miru pogledali kakšen film, loti sesanja celega dnevnega prostora, izberemo sesanje zgolj pod jedilno mizo, ob kuhinjskih pultih ali pa ob kavču; in stanovanje je spet čisto.

Za popolnoma brezskrbno življenje brez prahu in umazanije pa bo v kombinaciji z iRobot Roombo poskrbel talni pomivalec Braava Jet m6. Ta bo, po tem ko bo Roomba končala s sesanjem, samodejno pričela s pomivanjem. S svojo kvadratno obliko ter posebnimi krpami iz mikrovlaken, ki so z namenom dosega robov sten in vogalov nameščene na sprednji strani, bo Braava poskrbela za res učinkovito čiščenje.

iRobot Braava bo tako popolnoma nadomestila ročno pomivanje tal, delo pa bo opravila enako dobro, kot bi ga vi; pri svojem delovanju celo oponaša gibe človeka. iRobot Roomba in iRobot Braava bosta tako postali nepogrešljiv del vašega gospodinjstva, vi pa boste v svojem življenju spet naredili prostor za tiste stvari, ki res štejejo.