Zanimivosti

Dvoboj vrha lestvice z Igokeo

R.T.
12. 3. 2021, 11.16
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 11.19
Deli članek:

Ljubljanska Cedevita Olimpija je v petkovih dopoldanskih urah odpotovala v Laktaše, kjer jo v soboto ob 19.00 čaka obračun 21. kola Lige ABA z Igokeo.

KK Cedevita Olimpija
KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija bo po zaključku nastopov v 7DAYS EuroCupu vse svoje sile in napore usmerila v Ligo ABA in Ligo Nova KBM. Že v soboto ob 19.00 se bodo Ljubljančani na derbiju vrha lestvice 21. kola regionalnega tekmovanja v Športni dvorani Laktaši pomerili s trenutno drugouvrščenimi košarkarji Igokee. Slednji imajo po 19 odigranih tekmah v sezoni 2020/21 enako število zmag, kot Zmaji (15), a na račun ene odigrane tekme več, tudi poraz več (4).

Na prvem medsebojnem srečanju obeh ekip v Stožicah je zmago s 103:92 slavila Cedevita Olimpija. V zeleno-oranžnem dresu sta blestela Kendrick Perry (27 točk, devet asistenc, pet skokov) in Jaka Blažič (22 točk, šest skokov), na drugi strani pa je bil s 17 točkami najboljši strelec Antabia Waller.

Ljubljančani se bodo skušali pobrati po porazu v Podgorici proti Budućnosti VOLI na zadnji tekmi drugega dela 7DAYS EuroCupa. Žal je poraz proti podgoriški ekipi odnesel tudi upanje na preboj v četrtfinale tekmovanja. Na mednarodnem parketu so bili v torek aktivni tudi košarkarji Igokee, ki so v Rigi z 91:75 premagali domače moštvo VEF Rige, in na ta način zabeležili sploh prvo gostujočo zmago v Ligi prvakov. Po 23 točk sta prispevala Anthony Clemmons in Edin Atić.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Pred nami je derbi kola z Igokeo, tekma pa je za oboje pomembna ter za nas izredno zahtevna. Naši tekmeci igrajo odlično košarko, taktično so zelo dobro pripravljeni, v igri v obrambi pa kombinirajo različne zamisli. Moramo se dobro pripraviti, zaigrati veliko bolj agresivno ter fizično in prikazati dobro igro v obrambi, če se želimo v Ljubljano vrniti z novo zmago.«

Luka Rupnik, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Pred nami je še ena v vrsti težkih tekem. V Laktaših so tekme tradicionalno zelo zahtevne, predvsem v fizičnem pogledu. Igokea ima visoko, čvrsto in fizično ekipo. V Ljubljani smo prvo medsebojno tekmo dobili po podaljšku, na gostovanje pa se odpravljamo po novo zmago. Vemo, kaj nas čaka, in verjamem, da nas bo strokovni štab dobro pripravil na preizkušnjo.«