Zanimivosti

So roboti res prihodnost našega vsakdana?

Oglasno sporočilo
29. 3. 2021, 11.16
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 12.36
Deli članek:

Hiter in intenziven napredek tehnologije nam je v zadnjih nekaj desetletjih dodobra spremenil življenja. Pametne tehnologije in roboti tako postajajo čedalje večji del našega vsakdana. Na trg so sicer sprva vstopili v proizvodnjah in medicini, danes pa postajajo nepogrešljivi tudi v čisto navadnih gospodinjstvih.

V vsakdanjem življenju smo se zagotovo že vsi srečali z robotom, saj jih danes najdemo že praktično povsod – v otroških sobah, kjer v obliki igrač burijo domišljijo naših najmlajših, pa tudi v domačih kuhinjah, kjer robot namesto nas zamesi testo za pico. Najbolj nepogrešljivi pa so po mnenju mnogih tisti roboti, ki namesto nas opravijo najbolj osovraženo gospodinjsko opravilo – sesanje.

Sesanje stanovanja je lahko zabavno… če nanj kar pozabimo!

Ta dolgočasen, monoton in naporen opravek je vsake toliko časa tako ali drugače treba postoriti. Prav zato vse več uporabnikov prisega na robotski sesalnik, ki delo opravi namesto nas. Z nakupom robotskega sesalnika tako prihranimo čas in energijo. Medtem ko robot sesa, se lahko mi posvetimo pomembnejšim opravkom, naše stanovanje pa je ves čas čisto.

Ko se odločate za nakup robotskega sesalnika, bo najboljša izbira zagotovo iRobot Roomba. Ti zanesljivi robotski sesalniki mnogim Slovencem služijo dolga leta: »S prodajo robota naše delo ni končano; za svoje stranke skrbimo še dolgo po tem, saj ima Roomba dolgo življenjsko dobo. Še vedno servisiramo robote, ki so stari več kot 10, tudi 15 let,« pravijo pri iRobotu, kjer svojim strankam omogočajo tehnično pomoč v Sloveniji, kar je danes, ko je treba marsikatero napravo na servis poslati v tujino, že prava redkost.

iRobotovi sesalniki se ponašajo z dolgoletno tradicijo, saj so na trgu že 30 let, prodanih pa je že več kot 30 milijonov robotov po vsem svetu.

S posebno funkcijo Dirt Detect lahko Roomba osredotočeno čisti izdatno umazane površine; tako bo zaznala pesek v predsobi, ki so ga otroci prinesli v hišo po razburljivi igri s prijatelji, in ga temeljito očistila. Ker pri iRobot-u vedo, da je lahko nastavljanje tehnologije prav naporno, so razvili mobilno aplikacijo iRobot Home, ki se uči naših navad in nam sama predlaga nastavitev. Aplikacija nas tudi opozori na prihajajočo sezono cvetnega prahu ali menjave dlake pri ljubljenčkih, in predlaga pogostejše sesanje. Če pa delamo od doma, in ne želimo, da nas Roomba med delom moti, pa lahko izberemo tudi nastavite, da začne sesati, ko se od doma oddaljimo npr. 500 metrov.

Nova iRobot Roomba i3: še boljša in še dostopnejša

Novost na trgu iRobotovih robotskih sesalnikov je Roomba i3, ki se bo z novim dizajnom z osupljivo strukturo plastike zlila z našim domom. Gre za dostopnejšo različico Roombe i7, ki bo še vedno zajemala vse pomembne funkcije, ki bodo poskrbele, da bo vaš dom čist, vi pa boste lahko na sesanje pozabili. S samodejno polnilno postajo, ki je na voljo pri tej različici, boste do 60 dni brez skrbi, saj bo Roomba vso delo opravila sama namesto vas.