Zanimivosti

Fundacija Wings for Life

Oglasno sporočilo
9. 3. 2021, 10.19
Posodobljeno: 9. 3. 2021, 10.58
Deli članek:

Fundacija Wings for Life podpira in koordinira sodobne raziskave na področju poškodb hrbtenjače in paraplegije.

Gonilna sila Wings for Life sta dvakratni svetovni prvak v motokrosu Heinz Kinigadner in ustanovitelj Red Bulla Dietrich Mateschitz. Leta 2003 je Kinigadnerjev sin Hannes doživel tragično nesrečo, zaradi katere je postal tetraplegik. Ugotovil je namreč, da obstaja veliko znanstvenikov z dobrim pristopom in dobrimi idejami, vendar jim primanjkuje financ za izvedbo temeljitih raziskav. S pomočjo fundacije Wings for Life po vsem svetu vodijo raziskave, ki bodo pomagale najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Fundacija Wings for Life ima številne ambasadorje, med drugim Sebastiana Vettla in Marka Webbra. Administrativne stroške fundacije v celoti krije Red Bull, zato je vsak doniran evro namenjen izključno raziskavam. V ta namen je bilo organiziranih že vrsto dobrodelnih dogodkov, eden od njih bo tudi tek Wings for Life World Run.

Od leta 2014 je skupnost Wings for Life World Run vsako leto maja tekla skupaj za tiste, ki tega ne morejo. Tekači in udeleženci na invalidskih vozičkih podprejo fundacijo Wings for Life s svojo startnino. Njihov cilj je narediti poškodbe hrbtenjače ozdravljive. Gibanje postaja vsako leto večje. Do sedaj se je na tek prijavilo skupaj 700.000 udeležencev iz 195 držav, ki so skupaj pretekli 7 milijonov kilometrov in pri tem s svojimi startninami in donacijami zbrali skoraj 30 milijonov eurov za fundacijo Wings for Life. Po besedah izvršne direktorica fundacije Wings for Life, Anita Gerhardter je podpora, ki jo prejema fundacija neverjetna: “Wings for Life World Run je pomemben dogodek za našo fundacijo. V času izolacije bomo v 2021 z veseljem znova združili ljudi po vsem svetu, ki bodo tekli za dober namen. ”

Tek Wings for Life World Run v Sloveniji podpirajo tudi naši športniki in poslovni partnerji in mediji. Več informacij o fundaciji na povezavi https://www.wingsforlife.com/en/ . Letos ponovno tečemo 9.maja ob 13.00. Po vsem svetu ob istem času. Organizirane teke na lokacijah, tako kot tek v Ljubljani, smo preložili na prihodnje leto. Nič zato. Letos lahko tečete z aplikacijo in nam kot partner pomagate ustvarimo največji tek z aplikacijo doslej. Kot poslovni partner nam lahko podporo izkažete tako, da se prijavite na tek kot posameznik ali ekipa in nas podprete s postavitvijo promocijskega materiala, da se bo teku pridružilo čim večje število ljudi.

Hvala, ker tečete z nami za tiste, ki tega ne morejo.