Zanimivosti

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v zamrzovalnik

Zoran Franc
4. 3. 2021, 21.33
Posodobljeno: 4. 3. 2021, 21.37
Deli članek:

Že res, da je zamrzovalnik še kako priročen gospodinjski pripomoček, brez katerega si danes več ne moremo predstavljati življenja, a uporaben je bolj, kot si mislite. Ali veste, da lahko z njegovo pomočjo preženete pršice ali odstranite žvečilko in vosek?

Dreamstime
6 ur naj bo posteljnina v zamrzovalniku, da se znebite pršic.

Verjetno ste se ob prebranem zdrznili, obenem pa pomislili, kako za vraga naj spravim še kaj v zamrzovalnik, ko pa je tako ali tako povsem poln. Pa vendar, dobrih nasvetov in trikov nikoli ne zmanjka, zato verjamemo, da bodo tudi ti namigi kdaj pa kdaj prišli še kako prav.

Žvečilka na oblačilu 

Dreamstime
Oblačilo z madežem žvečilnega gumija postavite v skrinjo vsaj za štiri ure, nato pa žvečilko preprosto odlepite.

Se zgodi, bi lahko rekli, da se kdaj žvečilka v trenutku nepazljivosti prilepi točno tja, kamor se ne bi smela. A brez skrbi, vaše najboljše hlače ali pulover še niso za v smeti, kljub temu da se zdi trenutno problem neizbežen. Oblačilo s prilepljeno žvečilko zavijte v vrečko in ga vsaj za štiri ure postavite v zamrzovalno skrinjo. V tem času se bo žvečilka povsem strdila, vi pa jo boste lahko s topim nožem preprosto odlepili s tekstila. Trik deluje tudi s pomočjo ledene kocke, a boste potrebovali nekaj več potrpljenja, predvsem pa boste morali prenesti več mrzle »bolečine« na prstih.

Podaljšajte gorenje sveč

Še en priročen trik, s katerim boste podaljšali gorljivost sveč. Sveče pred uporabo vsaj za en dan položite v zamrzovalno skrinjo. Tako se bo vosek topil precej počasneje kot sicer, pa tudi sveča bo lepše izgorela. Na ta način boste predvsem pri dolgih in ozkih svečah preprečili kapljanje voska, saj bodo gorele »same vase«.

dreamstime
Če boste voščene sveče za 24 ur postavili v zamrzovalnik, boste podaljšali čas gorenja. shranimo v zamrzovalnik.

Enostavnejša uporaba plastične in aluminijaste folije

Tako ena kot druga folija sta v gospodinjstvih nadvse priročni in si brez njiju težko predstavljamo shranjevanje živil. A pogosto se zgodi, da se pri odvijanju foliji zatakneta, nam pa povzročata sive lase pri odvijanju ter nenehnem trganju in zvijanju. Tudi to nočno moro lahko na precej enostaven način odpravite. Folijo za 15 minut postavite v zamrzovalnik, in odvijanje bo precej lažje.

Dreamstime
Če se odvijanje folije zatika, jo za 15 minut postavite v zamrzovalnik, tako bo odvijanje precej lažje.

Očistite vosek

Sicer star, a še kako uporaben trik, ki bo rešil marsikateri namizni prt pa tudi marsikatero oblačilo, ko se pripeti nesreča in se sveča zlije po vas. Madežev voska nikar ne odstranjujte vročih, temveč počakajte, da se povsem ohladijo in strdijo. Še bolje bo, če tak kos oblačila ali kuhinjski prt za pol ure previdno premaknete v zamrzovalnik. Tam se bo vosek povsem strdil in bo že ob močnejšem pregibu preprosto odpadel z oblačila.