Telovadba

Z jogo in vajami za moč nad »zimski« celulit

T.D.
28. 2. 2021, 14.09
Deli članek:

Če imate za tople mesece v omari pripravljeno zalogo dolgih kril, ki pokrijejo stegna, jih mirno lahko komu podarite. S pravo telovadbo zoper celulit jih zagotovo ne boste več potrebovali.

Profimedia
Trening za moč celotnega telesa je pomemben za zmanjšanje celulita.

A začeti morate že danes, da bo do pomladi koža čvrsta, gladka ter brez jamic in podkožnih maščobnih bunk. Trening za moč poveča količino mišic v telesu in zmanjša prostor, kjer bi se utegnila nabirati maščoba. Poleg tega pospeši presnovo. Začnete lahko z nekaj zelo preprostimi vajami, ki jih izvajate kar doma.

Počep z utežmi

V roke primite srednje težke uteži in se spustite v počep, kot bi sedli na stol. Ko vstanete, z bicepsi dvignite uteži najprej proti ramenom, potem pa iztegnite roke nad glavo. Vrnite se v izhodiščni položaj in ponovite še desetkrat.

Vaje za čvrstejše mišice

Ena odličnih vrst telovadbe je joga. Z njo si izboljšate gibljivost, prekrvitev in ne nazadnje učvrstite mišice.

Gora

Stojte z nogami skupaj in z rokami ob telesu. Ko vdihnete, dvignite roke in jih iztegnite čim bolj proti stropu. Priklon naprej: izdihnite in se v bokih prepognite, da s prsti na rokah dosežete tla. Ob tem imejte noge iztegnjene.

Dvig

Vdihnite in dvignite osrednji del telesa tako, da bo hrbtenica vzporedno s tlemi. Roke še naprej segajo proti tlom, pogled pa je usmerjen naprej.

Deska

Ko izdihnete, se ponovno z zgornjim delom telesa spustite navzdol in z rokami uprite ob tla. Če je treba, pokrčite kolena. Ob istem izdihu skočite z nogami nazaj v položaj diagonalne deske. Nato se spustite v polovično skleco.

Brcanje vstran

Lezite na bok z iztegnjenimi nogami v kotu 45 stopinj pred telesom. Glava naj počiva na vaši dlani, s komolcem se upirajte ob tla. Druga roka lahko počiva na boku ali pa si z njo pomagajte za dodatno oporo telesa. Dvignite vrhnjo nogo v višino bokov in jo v tej višini izmenično premikajte naprej in nazaj. Med gibanjem naj bosta medenica in hrbtenica pri miru. Ponovite še na drugo stran.