Preprosti nasveti

Triki, ki bodo rešili vsakodnevne težave

Z.F.
27. 2. 2021, 18.29
Deli članek:

Vsak dan se srečujemo z novimi izzivi in opravili, ki jih, na našo srečo ali žalost, nikoli ne zmanjka. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj odličnih trikov, s katerimi boste privarčevali čas, denar, pa tudi živce.

Profimedia
Kosme dlake s preprog preprosto očistite z gumijasto stranjo čistilnika za stekla.

Kljub temu, da smo precej dolgo že doma, se razmere počasi rahljajo, kar pomeni, da se bomo vendarle vrnili na stare tirnice. Zato smo vam, da bo dom čist, vaša vest pa mirna, pripravili uporabne in priročne nasvete za vsakdanje skrbi in opravila. Vzemite si prosti čas in si dovolite uživati v sončnih ter toplih dneh, ki se počasi vračajo.

Odstranite dlake hišnih ljubljenčkov

Kaj je lepšega kot svoj dom in življenje deliti s kosmatimi kepicami, ki nam lepšajo dneve in leta. Vsekakor pa ne pozabimo na primerno skrb, zlasti spomladi, ko se začne menjava dlake. Te bo povsod polno, in da bi se čim enostavneje izognili čiščenju ter pospravljanju dlake z različnih površin, predvsem preprog, si pomagajte s čistilnikom za okna. Preproge, še preden se lotite sesanja, večkrat močno predrsajte z gumijasto stranjo čistilnika, ki bo ulovil večino dlak, šele nato jih dobro posesajte.

Reciklirajte embalažo

Se tudi po vaši dnevni sobi prepletajo številni kabli, od katerih mnoge le občasno uporabljate? Četudi vam kabli za polnjenje telefonov, tablic, za igralne konzole, modem ... zmeraj znova pokvarijo dan, tiste, ki jih uporabljate le občasno, primerno zvijte in spravite v embalažo od čajev. Tako se ne boste zapletali, precej lažje boste sesali tla in prav tako zmeraj znova vedeli, kam ste pospravili kable.

Čas selitve

Nihče ne mara selitev, saj so pogosto zelo naporne, pa tudi precej stresne. Nikar ne pozabimo še na vsa zamudna opravila, ki jih je treba opraviti. Pa vendar največ časa in prostora vzamejo oblačila ter otroške igrače. Da bi se izognili zlaganju in kopičenju škatel, uporabite vrečke za smeti. S tem boste prihranili precej prostora, prav tako vam oblačil ne bo treba snemati z obešalnikov. Tudi plišaste igrače bodo varno spravljene pred napadi moljev in drugih žuželk, ki bi se jih želele polastiti. Obenem pa bodo varno zaščitene pred prahom.