prekinil oskrbo

FOTO in VIDO: S trebušnjaki poskrbel za izpad elektrike

L.K./STA
23. 2. 2021, 15.17
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 15.20
Deli članek:

Nek moški na Kitajskem se je odločil krepiti svoje trebušne mišice na vrhu električnega stebra, s čimer je poskrbel ne le za precejšnjo osuplost mimoidočih, ampak tudi za obsežen izpad elektrike.

Zajem zaslonske slike
Zdravje pred kulturo

Moški je v nedeljo zvečer na obrobju mesta Chengdu na jugozahodu Kitajske splezal na vrh enega od električnih stebrov in tam delal trebušnjake. Zakaj točno se je odločil za ta podvig, ni znano.

Po poročanju kitajskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, so ga od tam kmalu odpeljali policisti, a še pred tem je zaradi njega brez elektrike ostalo več deset tisoč gospodinjstev. Lokalno elektropodjetje je namreč iz varnostnih razlogov samo prekinilo oskrbo z elektriko. Na prizorišče so sicer poleg policije prihitele tudi druge nujne službe, med njimi reševalci.

Na kitajski različici Twitterja, imenovani Weibo, je kmalu zatem zakrožil video posnetek, na katerem je videti moškega, kako visi s približno deset metrov visokega stebra in dela trebušnjake. Dogodek je postal vroča tema na kitajskih družbenih omrežjih, kitajski državni mediji pa so javnost hitro posvarili, naj se ne zgleduje po njemu, saj je takšno početje zelo nevarno.