NAJDRAŽJA STANOVANJA

Od čudovitega razgleda do zasebne kinodvorane

Sara Strk
23. 1. 2021, 20.55
Deli članek:

Ali trenutno kupujete stanovanje, več spalnic in kopalnic pa preprosto ne zadosti vašim visokim standardom? No, predstavljamo dve najdražji stanovanji na svetu, ki zagotovo ustrezata tudi tistim, ki so navajeni najprestižnejše nastanitve.

The Richest
La Tour Odeon v Monaku je najdražje stanovanje na svetu.

1. STANOVANJE OB CENTRALNEM PARKU – 210.500.000 evrov

Leta 2016 je stanovanje ob ameriškem Centralnem parku kupil milijarder Ken Griffin, zanj pa je odštel dobrih 210 milijonov evrov. Stanovanje se razteza čez tri nadstropja (od 50. do 53.), kar omogoča neverjeten razgled na Centralni park, hkrati pa meri dobrih 2200 kvadratnih metrov, kar pomeni, da je v njem več kot dovolj prostora. Griffinu so v stanovanju na voljo štiri spalnice, jedilnica z osebnim kuharjem, fitnes, savna, košarkarsko igrišče, zaseben vhod v zgradbo in trije parkirni prostori. Poslopje z enimi najdražjih nepremičnin so zaradi visoke stopnje varovanja poimenovali kar bunker, poleg Griffina pa v njem živi še kar nekaj poslovnežev in zvezdnikov. Med njimi je gotovo najbolj prepoznaven glasbenik Sting.

6sqft
Stanovanje Kena Griffina ob Centralnem parku.

2. 3000 KVADRATOV V MONAKU – 310.000.000 evrov

Najdražje stanovanje na svetu se nahaja v drugi najmanjši državi na svetu, Monaku. Luksuzno stanovanje je bilo ocenjeno na kar 310 milijonov evrov, razprostira pa se na kar petih nadstropjih. Stanovanje v zgradbi La Tour Odeon ponuja čudovit razgled na morje, da pa vam ne bo dolgčas, poskrbijo še brezkončen bazen s toboganom, ki se preliva čez rob stavbe, plesišče in zasebna kinodvorana. Veliko je slabih 3000 kvadratnih metrov, če pa se boste odločili za njegov nakup, vam bo na 24 ur na dan na voljo tudi osebni šofer, ki vas bo na vašo željo zapeljal, kamor boste želeli. Stanovanje je želelo kupiti že kar nekaj premožnih ljudi, a stroga monaška pravila velevajo, da mora biti kupec tudi stalen prebivalec mesta.

The Richest
La Tour Odeon, Monako.