Zdravje

KAKO PA VAŠA JETRA? POSKRBITE ZANJE IN OBVARUJTE VAŠ IMUNSKI SISTEM

A. Se.
25. 1. 2021, 10.05
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 13.37
Deli članek:

Ko govorimo o jetrih, nas večina pomisli na prebavo, shranjevanje hranil in razstrupljanje telesa. Vsekakor so jetra ključni organ pri vsem naštetem, obenem pa imajo zelo pomembno vlogo tudi pri ohranjanju učinkovite imunske odzivnosti našega telesa.

Strokovnjaki priporočajo, da vsaj enkrat na leto izvedemo trimesečno razstrupljanje jeter, s katerim bomo ojačali svoj imunski sistem in naše telo pripravili na spopad z zunanjimi dejavniki.

V zdravih jetrih nastajajo imunske celice, ki so pomembne za naravno odpornost organizma. Ljudje z dobro delujočim imunskim sistemom redkeje zbolevajo za nalezljivimi boleznimi. Poleg tega pa jetra delujejo kot filter in iz telesa odstranjujejo vse škodljive snovi, med njimi tudi bakterije in viruse. Ko le-ti vstopijo v naše telo, so jetra prva, ki se odzovejo in jih začnejo odstranjevati iz telesa, šele kasneje pa se jim pri tem pridruži imunski sistem, ki škodljive organizme dokončno pokonča s protitelesi. Ko so jetra oslabljena, pa obrambno funkcijo izvajajo slabše, kar prinese povečano tveganje za nastanek bolezni zaradi virusnih in bakterijskih okužb.

Samo zdrava jetra lahko ohranjajo primeren imunski odziv na viruse in bakterije v telesu. To največjo žlezo v telesu pa s sodobnim načinom življenja prekomerno obremenjujemo. Kljub zdravemu načinu življenja se ne moremo izogniti onesnaženemu zraku, ki ga dihamo in s tem v telo vnašamo strupene snovi, ter stresu, ki je za marsikoga postal vsakodnevna stalnica. Nekateri pa jetra še dodatno obremenijo z neuravnoteženo prehrano, premalo gibanja in škodljivimi razvadami, kot so kajenje in uživanje alkohola. Naša jetra so tako pogosto preobremenjena, zato je pomembno, da jim nudimo podporo pri obnovi in tako zagotovimo njihovo optimalno delovanje. Strokovnjaki priporočajo, da vsaj enkrat na leto izvedemo trimesečno razstrupljanje jeter, s katerim bomo ojačali svoj imunski sistem in naše telo pripravili na spopad z zunanjimi dejavniki.

Samo zdrava jetra lahko ohranjajo primeren imunski odziv na viruse in bakterije v telesu.

Kaj o razstrupljanju pravijo naši bralci?

V novembru smo izžrebali tri bralce, ki so prejeli trimesečni tretma razstrupljanja jeter. Preverili smo, kako se počutijo.

Mojca, Damjana in Roman pravijo, da so po dveh mesecih razstrupljanja že opazili viden napredek. »Veliko boljše se počutim,« nam je povedal Roman, ki je ob razstrupljanju pričel tudi z bolj zdravimi prehranjevalnimi navadami, več časa pa posveti tudi rekreaciji. Tudi preostali bralki pravita, da ima razstrupljanje pozitivne učinke. Kot pravi Damjana, ji je razstrupljanje povrnilo energijo: »Veliko manj sem utrujena, kar je super!« Mojca pravi, da je preizkusila že veliko pripravkov, namenjenih razstrupljanju, in dodaja, da je res pomembno, da za prave rezultate uporabimo preverjene rešitve, ki jih priporočajo farmacevti. Pravega razstrupljanja jeter namreč ne dosežemo s hitrimi rešitvami – da se jetra razstrupijo in učinkovito obnovijo ter zaščitijo, potrebujejo vsaj tri mesece časa. Z izdelki, ki rezultate zagotavljajo v kratkem času, tako zgolj zapravljamo čas in denar, saj nam ne dajo potrebnih učinkov; za ustrezne rezultate se moramo nato spet od začetka odpraviti po na prvi pogled daljši poti, ki pa je edina prava.

Jetra v telesu opravljajo preko 500 različnih funkcij.

Pri vsem tem je ključna kombinacija zdravilnih učinkovin, ki ugodno delujejo na razstrupljanje in obnovo jeter. Poleg silimarina iz pegastega badlja, ki se že tradicionalno uporablja za zaščito in obnovo jeter, moramo za pravi učinek v tretma vključiti še druge učinkovine, ki v primerni kombinaciji med samim razstrupljanjem tudi podprejo naš imunski sistem in mu zagotavljajo podporo med procesom. To sta izvleček golostebelnega sladkega korena z glicirizinsko kislino, ki deluje protivnetno ter podpira delovanje prebavnega trakta, ter izvleček filanta oz. indijske kosmulje, ki prispeva k normalnemu delovanju prebavnega trakta in ugodno vpliva v primeru pomanjkljivega ali prekomernega vnosa hranil. Jetra bodo dodatno podprli še vitamini B kompleksa ter vitamin E, ki delujejo kot antioksidanti. Le s primerno kombinacijo zdravilnih učinkovin bomo jetrom povrnili njihovo optimalno delovanje in jih opremili z vsemi močmi, da bodo lahko naš organizem obvarovala pred virusi in bakterijami ter nam povrnila vitalnost in dobro počutje.

Jetra v telesu opravljajo več kot 500 različnih funkcij, ki so nujno pomembne za normalno delovanje našega organizma. Ker ne bolijo, se pogosto ne zavedamo, da rabijo podporo, dokler ne opešajo. Da jih bomo ohranili v kar najboljši kondiciji, jim zato občasno namenimo razstrupljevalni tretma in tako poskrbimo za svoje zdravje.