Zanimivosti

Ob posebni priložnosti postrezite ta meni

Oglasno sporočilo
14. 1. 2021, 15.57
Posodobljeno: 15. 1. 2021, 10.57
Deli članek:

Čeprav so prazniki za nami, se čez leto še vseeno najde mnogo priložnosti za praznovanje. Naj bo to rojstni dan koga izmed vaših najdražjih, praznovanje obletnice ali pa počastitev večjega mejnika – marsikdo med nami se ob posebnih priložnostih vpraša – kaj naj skuham!?

Če ste tudi vi v dilemi, kaj pripraviti za slavnostno večerjo, imamo za vas odlično rešitev! V okviru 26. kuharskega tekmovanja kuharjev amaterjev: Božična generalka so nastali video recepti za nepozabno kulinarično dogodivščino. Izvrsten meni, ki bo zagotovo poskrbel za eksplozijo okusov, sta ustvarila slovenska kulinarična mojstra Boštjan Palčič in Gorazd Potočnik, pri čemer je Boštjan poskrbel za zanimivo predjed in veličastno glavno jed, Gorazd pa je za konec pričaral pravo čokoladno poezijo.

Poglejte si videe z navodili za pripravo slavnostnega trihodnega menija in omizje očarajte z neverjetnimi okusi. Sestavine in natančne recepte za posamezno jed najdete v opisu vsakega videa.

Predjed: Kanapeji iz slanih puhastih palačink

Čeprav predjedi navadno posvetimo manj pozornosti kot glavni jedi in sladici, je pomembno, da s predjedjo prebudimo brbončice naših jedcev in spodbudimo njihov tek ter jih tako pripravimo na vse, kar sledi. Kot predjed se odlično obnesejo t. i. »one-bite« jedi v različnih variacijah. Za vašo večerjo pripravite kanapeje iz slanih puhastih palačink, ki jim dodajte različne nadeve in poskrbite za živahen uvod v vaše kulinarično druženje.

Glavna jed: Svinjski file wellington, ohrovt s kamniško klobaso in francoski krompirjev pire

Po predjedi sledi težko pričakovana glavna jed, s katero bomo napolnili želodce in zadovoljili tudi najbolj zahtevne sladokusce. Za glavno jed postrezite svinjski file wellington, zanimivo angleško jed, ki s svojim zanimivim izgledom in izvrstnimi okusi navdušuje vse več ljubiteljev kulinarike.

Sladica: Schwarzwaldska torta brez moke in sladkorja

Po slanih dobrotah se za zaključek razvajanja naših brbončic spodobi, da postrežemo z okusno sladico, ki bo prisotnim ostala še dolgo časa v spominu. S schwarzwaldsko torto vsekakor ne morete zgrešiti, za piko na i pa je ta kraljica sladic pripravljena po LCHF načinu, kar pomeni, da ne vsebuje moke in sladkorja.

Kuharsko tekmovanje kuharjev amaterjev je projekt, ki ga revija Naša žena/Ženska izvaja že več kot četrt stoletja. Zahvaljujemo se našim čudovitim partnerjem Lidl Slovenija, Kotányi in Meso Kamnik, da so nam pomagali spisati že 26. izjemno kulinarično zgodbo.