Kim Doucette

Medijka in šamanka pravi, da bo po koroni bo sledil razcve

Lara Jelen / Revija Zarja Jana
16. 1. 2021, 20.45
Posodobljeno: 16. 1. 2021, 21.15
Deli članek:

Kim Doucette, šamanko, duhovno voditeljico in medijko, ki se lahko povezuje z angeli, vodniki in pokojnimi, sem spoznala pred dobrimi tremi leti, ko se je za članek, v katerem sem opisala svojo izkušnjo, povezala z mojim pokojnim dedkom.

Revija Zarja Jana
Kim Doucette: »Zgodile bi se tudi brez korone. Svetovno dogajanje nam samo pomaga, da dosežemo nivo, kamor smo namenjeni."

Takrat me je vedno znova opozarjala, da dedek kaže na očetovo nogo in da naj mu to povem. Oče se je na to spomnil nedavno, ko so mu zdravniki odkrili slabo pretočnost žile v nogi. Če bi odlašal z obiskom pri zdravniku, bi lahko bil tudi ob nogo.

Šimen Zupančič / Revija Zarja Jana
Kim Doucette, medijka in šamanka

Tokrat sva se s Kim dobili, da se poveže z angeli, malo pa tudi pogleda v karte za uvid, kaj nas čaka v letu 2021. Kot pravi, ljudje že sami opažajo, da se dogajajo in prihajajo spremembe. »2020 je bilo leto uvida. Kaj ni zanimivo, da v okulistiki ravno s številkama 20/20 označujejo pregovorno popoln vid? Vid 20/20 imajo ljudje, ki prepoznajo majhne podrobnosti in jasno razmejujejo med dvema ločenima točkama. No, natanko temu je bilo v širšem smislu namenjeno leto, ki je za nami. Treba je bilo razčistiti stvari in uvideti resnico. Marsikoga je zagrabila panika, ker je bila ta resnica kar malce strašljiva. Živeli smo v nekakšni iluziji sveta, sebe pa smo videli kot popolnoma svobodne. Potem se je nenadoma k nam priplazil covid-19 in vse postavil na glavo. Morali smo se spraševati o stvareh, ki so bile prej samoumevne. Če smo se naučili lekcije, bo to leto lahko. Če se je nismo, bo to leto težko. Torej, sami se odločite.«

To leto gradimo mostove

Leto 2021 je namenjeno temu, da svojo vizijo začnemo uresničevati. Vsak na svojem področju in skupaj na družbenem. »Lani smo spoznali, da naše življenje ni tako popolno, kot smo mislili ali kot bi lahko bilo. Letos imamo priložnost ustvariti novo resničnost. Takšno, ki ne bo razpadla ob prvem lahnem vetrcu. Da pa jo bomo dejansko vzpostavili, bo trajalo tri leta. Prvo leto bomo gradili mostove, iskali nove načine mišljenja, bolj se bomo zavedali trenutka, kaj kupujemo in spodbujamo ... Zaživeli bomo drugače, saj smo se prebudili iz spanca. Angeli nas pri tem opozarjajo, da moramo biti pozorni na to, kaj srkamo vase. Zaradi sodobne tehnologije smo postali sužnji, zato nas angeli spodbujajo, da namesto gledanja poročil raje počnemo kaj ustvarjalnega. K čemur bomo stremeli, tisto se bo potenciralo. Če si bomo v tem letu dovolili, da odločamo sami zase in poslušamo svoje srce, namesto misli ali ega drugih, nas čaka popolna svoboda. Če pa bomo še naprej sledili tehnologiji, nas bo ta v desetih letih dokončno zasužnjila. Pazimo na razne odvisnosti,« sporočajo angeli.

Vidi tri prihodnosti

Kim pravi, da nam bo večina jasnovidcev povedala, da vidijo eno prihodnost. »Jaz pa vidim tri, in od nas je odvisno, katera se bo uresničila. Na voljo imamo prihodnost, v kateri se nič ne spremeni, ker mi ne spremenimo ničesar. Možna je tudi prihodnost, v kateri se nekaj spremeni in temu sledi ves nadaljnji potek dogodkov, v tretji prihodnosti pa vse zavozimo in bo torej zavožena tudi naša prihodnost. A občutek imam, da se ljudje vedno bolj zavedajo, da če nekaj spremenijo, se vse spremeni. Posvetimo se temu, kar nas osrečuje in kar imamo radi. To je prava pot, saj nas bo vesolje v srčni nameri podprlo. Bolj kot se posvečamo tistemu, kar imamo radi, manj se bo v naši okolici pojavljalo motenj in uspešnejši bomo. Odklopimo se od televizije, kjer smo zadnja leta spremljali uspehe drugih, in vso to pozornost raje namenimo sebi, svojemu uspehu v življenju.« Sogovornica napoveduje, da bodo v tem in naslednjih letih propadla vsa podjetja, v katerih manjka srčnosti, podprta pa bodo trajnostna podjetja, ki jih vodijo ljudje odprte glave in nazorov. To bo obdobje manjših podjetij in kmetij, rokodelcev in ustvarjalcev, ki postajajo veliko bolj cenjeni. »Samo pomislite na svetovni vojni, ki smo jima bili priča v preteklosti. Po vojni je vedno sledil razcvet in val ustvarjalnosti. Podobno se bo zgodilo po obdobju korone. Gospodarstvo ni v zatonu, umrlo bo zgolj tisto, kar je zastarelo in ni trajnostno. Denar bo ostal, prihaja pa nova generacija s svežimi podjetniškimi idejami, ki bodo botrovale preporodu gospodarstva.« Z njimi bo to šlo v pravo smer, zato jim prisluhnimo, priporoča.

Do te točke bi prišli tudi brez korone

Spremembe so bile neizogibne. »Zgodile bi se tudi brez korone. Svetovno dogajanje nam samo pomaga, da dosežemo nivo, kamor smo namenjeni. Za primer, lani se je veliko več ljudi povezalo z naravo, vrtove so začeli urejati tudi tisti, ki jih prej nikoli niso. Ta povezanost z naravo se bo še krepila. Počasi dojemamo, da nam ni treba podreti dreves, da lahko ustvarimo vrt. Zavedamo se, kako pomembna je narava za nas, kako nujno je, da si znamo pridelati hrano, da podpremo lokalnega kmeta in da smo vsaj delno samooskrbni, saj s tem prihranimo denar. Sadno drevo moramo posaditi samo enkrat, to pa nas bo nato s sadeži razveseljevalo vse življenje. To je trajnostno.« Morda še ne to leto, a Kim v naši bližnji prihodnosti vidi tudi novo generacijo hipijev, ki ne bodo samo govorili o vseh problemih tega sveta, ampak jih bodo začeli reševati in bodo za naš čas zelo pomembni.

Prenehajmo razmišljati o teorijah zarote

»Sami smo zavestno ustvarili situacijo, v kateri smo se znašli, zato se prenehajmo prerekati o raznih teorijah zarote in kdo je kriv za vse, kar se nam dogaja,« poziva. »Imamo izjemno priložnost za napredek, za ustvarjanje sprememb na bolje. Kar nas bo na naši poti ohranjalo varne, je naša pozitivna usmerjenost, skrb zase, poštenost in pa tudi razumski pristop. Če namreč delujemo preveč čustveno, se vedno znova ustavljamo pri dražljajih iz okolja, za katere iščemo krivca. Sploh v tem obdobju bo bistveno, da se bomo znali od tega vsaj delno oddaljiti. Ljudje se bodo namreč znašli na dveh različnih ravneh. Eni si bodo želeli, da vse ostane tako, kot je, veliko pa jih bo stremelo k napredku, novemu, boljšemu svetu, v katerem bomo lahko srečni vsi, ne samo peščica. Ravno ti ljudje bodo podpirali majhna podjetja in lokalne pridelovalce hrane.« Kim to dogajanje in navidezno razdvojenost ponazori s simboliko odprtega morja, ki se na površini vedno zdi najbolj razburkano. A v globini kraljuje čista umirjenost. Globlje kot se podamo, bolj je umirjeno. Ne pustimo se ujeti hrupu na površini. 

Leta 2021 bo črna ovca dobrodošla

Ko se bomo posvetili temu, kar čutimo kot svoje poslanstvo, ne bomo več zgolj sledili množici. Črna ovca bo za leto 2021 dobra, saj bo najmočnejša in najhitreje pripravljena opustiti vse, kar ji ne služi več. »Kdor sledi čredi ovac, sledi strahu in stresu. Zato je čas, da se naučimo prisluhniti sebi in da spoznamo, kaj je najboljše za nas. Ne dovolimo, da nam to dopovedujejo drugi. Še vedno pa ohranimo spoštovanje do vseh, ki nas obdajajo, tudi do drugače mislečih.«

Za konec potegne še karto za napovedovanje prihodnosti. Na njej je zapisano: Prihajajo nove rešitve in začetki. Tudi v politiki, pripomni.

Več zanimivih vsebin si preberite v novi izdaji revije Zarja Jana.

Zarja Jana
Naslovnica revije Zarja Jana