Z belim čajem je vse lažje

Topel napitek za hitrejše hujšanje

T.D.
17. 1. 2021, 10.29
Deli članek:

Kako nekaterim uspe že do februarja izgubiti vse praznične kilograme? Pijejo beli čaj!

Dreamstime
Beli čaj vsebuje kofein, ki pospešuje presnovo. To pomeni, da bo telo z njegovo pomočjo hitreje porabljalo energijo.

Brez posebnih diet, ki bi predpisovale dnevne jedilnike, se bodo po zaslugi te opojne in okusne vroče kapljice maščobne celice v vašem telesu topile kot za stavo. Zato ni razloga, da ne bi začeli leta zdravo, s skodelico belega čaja, tudi vi!

Najboljši čaj za hujšanje

Beli čaj je najboljše, kar čaj sploh lahko ponuja – vsebuje največ zdravih antioksidantov, ki med drugim ubijajo rakave celice, pomagajo telesu krepiti imunski sistem, nižajo krvni tlak in holesterol ter preprečujejo nalaganje zobnega plaka, ki povzroča karies. Tudi če ste zdravi in želite zgolj izgubiti nekaj kilogramov, je beli čaj pravi napitek za vas. Preprečuje namreč nalaganje maščobnih celic v telesu, pospeši izgorevanje kalorij in celo pozitivno vpliva na duševno počutje.

Zoper kopičenje maščob

Beli čaj preprečuje celicam v telesu, da bi shranjevale maščobe. Ta čaj namreč preprečuje razvoj maščobnih celic in tako se presežek maščob ne more naseliti okrog vaših bokov, stegen ali zadnjice. Še več! Pomaga tudi pri izgorevanju starih maščobnih celic.  

Pomaga porabljati kalorije

Beli čaj vsebuje kofein, ki pospešuje presnovo. To pomeni, da bo telo z njegovo pomočjo hitreje porabljalo energijo. Ker čaj sam ne vsebuje kalorij, ga imenujejo tudi napitek z negativno kalorično bilanco.

Zavira apetit. Kadar nas med dieto napade lakota, se je težko upreti skušnjavi. S pomočjo belega čaja pa to ne bo več težava, saj napadov lakote preprosto ne bo! Zakaj za hujšanje piti beli čaj namesto drugih kofeinskih napitkov, kot sta kava in črni čaj, ki vsebujeta celo več kofeina? Razlog je preprost – beli čaj vsebuje najmanj kofeina od vseh pravih čajev, a kljub temu najmočneje učinkuje na hujšanje. Če spijete preveč kave ali črnega čaja, pa lahko kmalu začutite tudi negativne učinke kofeina, to so tresavica, anksioznost, glavobol, nespečnost … Z belim čajem, ki ga lahko pijete skodelico za skodelico vse do večera, se vam to ne more zgoditi.

Kako pripravimo beli čaj

Pri nakupu belega čaja je bolje izbrati lističe, in ne čajnih vrečic. Za kuhanje uporabite filtrirano vodo, ki jo zavrite in potem počakajte, da se malce ohladi, saj prevroča voda uniči veliko antioksidantov in povzroči trpek okus čaja. V skodelico odmerite žličko čaja, prelijte z vodo in počakajte od dve do tri minute. Čajne lističe lahko uporabite celo večkrat in vsakič bo okus drugačen. Kitajci na primer verjamejo, da je drugi prevretek belega čaja najboljši.