Zanimivosti

Z Mercatorjem do bolj uravnoteženih prehranjevalnih navad!

Oglasno spročilo
12. 1. 2021, 12.00
Posodobljeno: 12. 1. 2021, 12.23
Deli članek:

Mercator želi svojim kupcem vedno ponuditi le najboljše. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj se je naš največji trgovec v sodelovanju z GZS-Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) odločil podpreti izbrane aktivnosti projekta Zaveza odgovornosti.

V okviru promocijske kampanje bosta Mercator in ZKŽP skupaj s slovenskimi dobavitelji kupcem poskušala približati aktivnosti živilske industrije na področju izboljšanja sestave živil in jih posledično spodbuditi k uživanju tovrstnih živil. Gre za izdelke, ki vsebujejo več hranil, ki so z vidika zdravja bolj koristna, kot na primer prehranske vlaknine, vitamini oz. minerali, po drugi strani pa za izdelke, ki vsebujejo manj sladkorja, soli ali maščob. Vsi izdelki so predstavljeni tudi v Katalogu živil izboljšane sestave, pripravljenem s strani ZKŽP, ki ga najdete tudi na Mercatorjevi spletni strani.

Mercator tako v novem letu na svoje police pošilja še več živil izboljšane hranilne sestave, ki so rezultat razvoja slovenskih dobaviteljev. Med njimi najdemo takšna z naravno prisotnimi sladkorji, brez dodanega sladkorja ter živila, bogata s prehranskimi vlakninami, ki predstavljajo pomemben del uravnoteženega jedilnika, saj zmanjšujejo energijsko gostoto hrane. V želji po zmanjšanem uživanju nasičenih maščob, ki jih najdemo predvsem v živilih živalskega izvora, želi Mercator v sodelovanju z ZKŽP v okviru promocijske kampanje svojim potrošnikom približati tudi živila z nenasičenimi maščobami, ki so rastlinskega izvora. Zaradi hitrega tempa in vedno bolj stresnih vsakdanov, s katerimi se soočamo v modernem svetu, je pomemben tudi vnos vitaminov in mineralov, za kar pa lahko veliko naredimo že s pravilno prehrano. Da bomo tudi v hladnejših in temačnejših mesecih ostali zdravi in polni energije, je pomembno, da uživamo dovolj sadja, zelenjave, žit, mesa in olj.

Če vam je ob vstopu v novo leto zmanjkal tisti kanček motivacije na poti do bolj zdravih prehranjevalnih navad, je lahko promocijska kampanja podjetja Mercator in ZKŽP odlična spodbuda, da boste to leto preživeli polni energije in veselja.