Zanimivosti

Kurkuma – skrivnost zlate začimbe

Oglasno sporočilo
20. 1. 2021, 07.55
Posodobljeno: 21. 1. 2021, 09.00
Deli članek:

Vsem nam je dobro znano, kako so določena žita in mesni izdelki dober vir železa ali pa limona in paprika dober vir vitamina C, ki ga najbolj potrebujemo prav zdaj v hladnejših mesecih, ko želimo telo zaščititi pred okužbami.

Koliko pa vemo o kurkumi?

Na Daljnem vzhodu kurkumo, nam manj poznano začimbo, že tisočletja množično uporabljajo kot dodatek k jedem. In to ne samo zaradi boljšega okusa hrane, temveč tudi za izboljšanje oziroma ohranjanje različnih zdravstvenih stanj pred nadaljnjimi poškodbami.

Ste vedeli, da lahko kurkuma pomaga tudi vašim sklepom?

V zadnjih letih se je začela kurkuma uveljavljati tudi na zahodu in danes vemo, da vsebuje kurkumin, ki ima protivnetni in antioksidativni učinek. Vedno več je raziskav, ki potrjujejo učinkovitost kurkumina na različnih terapevtskih področjih v medicini. Zadnje raziskave potrjujejo tudi ugotovitve, da kurkumin lahko prispeva k ohranjanju gibljivosti naših sklepov.

Žal pa ima kurkuma eno veliko pomanjkljivost.

Kljub številnim dokazom o njegovi učinkovitosti in varnosti se kurkumin žal zelo slabo absorbira, ko ga uživamo le v obliki kurkume v prahu. V tradicionalni uporabi se njegovo slabo absorpcijo poskuša nekoliko izboljšati s hkratnim vnosom piperina iz črnega popraali v kombinaciji z mlečnimi izdelki, kar ponekod imenujejo zlato mleko. Tovrstni pristopi resda izboljšajo absorpcijo, a niso optimalni.

Z razvojem tehnologije in znanja smo z leti prišli do novih formulacij naravnega kurkumina, ki ima izboljšane farmakološke lastnosti v primerjavi s kurkumo v prahu.

Eno izmed trenutno najmočnejših patentiranih formulacij so uporabili pri razvoju izdelka Flexofytol, najbolj prodajanem izvlečku kurkume v slovenskih lekarnah. Micelarna oblika kurkumina v kapsuli ima 4000-krat večjo topnost in 1350-krat boljšo absorpcijo kot kurkuma v prahu.

To pomeni, da bo ob zaužitju samo ene kapsule izdelka Flexofytol do vaših sklepov prišlo toliko kurkumina, kot če bi zaužili skoraj en kilogram kurkume v prahu.

Se strinjate, da je lažje zaužiti eno kapsulo izdelka Flexofytol kot pojesti en kilogram kurkume v prahu?

Pridružite se več kot pol milijona uporabnikom v 23 državah sveta, ki jim je Flexofytol pomagal pri gibljivosti sklepov. Raziskave in izkušnje kažejo, da je s prehranskim dopolnilom Flexofytol zadovoljnih osem od desetih uporabnikov.

Prepričajte se sami in poskrbite za ohranitev gibljivosti sklepov tudi vi!

Flexofytol kurkuma – gibčni kot puma.