Na minulem 28-urnem dobrodelnem maratonu je namreč Martin prišel v goste k voditeljem Denisu Avdiću, Jani Morelj, Anji Ramšak in Mihu Deželaku in dejal, da je dlje časa zbiral denar za močno želeno kolo (specialko). Ampak se je odločil, da bo ves zbrani denar raje poklonil družinam v stiski. Ta poteza pa ni ostala neopažena, saj se je ekipa na Radiu 1 odločila, da se dobro z dobrim vrača. Martinu Golobu so namreč v jutranjem programu v živo podarili čisto novo specialko!

Idejo za obdarovanje duhovnika Goloba je dobila Tanja Frantar iz podjetja Medicoenginiring d.o.o., ki jo je zgodba Radia 1 o duhovniku zelo ganila. Poklicala je prijatelja Andraža Vehovarja iz Berk-Vehovar kompoziti d.o.o. in tudi njemu se je ideja  zdela odlična in akcija je stekla s pomočjo Radia 1 in kolesarske trgovine A2U.  Denis je Andražu je priskrbel še podatke koliko je župnik Martin visok in tako so skupaj izbrali pravo kolo zanj.

denis avidć show
Darja Štravs Tisu
Ekipa Denis Avdić Showa na minulem 28-urnem dobrodelnem maratonu.

»Brez besed sem, ne vem ali si to sploh zaslužim. Res hvala,« je dejal Golob, Denis pa je dodal, da to še ni vse. Na kolesu ga je čakal še dres Deželak junak, ki ga sicer ima samo ena oseba in to je seveda Miha Deželak.

»Martin, se vidmo na štartu akcije Deželak Junak, ki bo v začetku junija letos in bomo ponovno zbirali denar za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin! Naj se dobro nadaljuje z dobrim! Hvala ti in veliko užitka ob kolesarjenju,« je zaključil Denis in vse zbrane navdušil s to plemenito gesto.