nikoli ne veste, kaj se zgodi

V kakšnem stanju je vaše spodnje perilo?

Z.F.
3. 1. 2021, 09.05
Deli članek:

Zamenjajte ga vsaj enkrat na leto!

Dreamstime
Res je, da se ne vidi, kaj nosite pod obleko, pa vendar nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi.

Če se že od časa do časa lahko prepričamo, da je treba pospraviti in počistiti omaro, pa strokovnjaki ugotavljajo, da vse prevečkrat pozabljamo na predal s spodnjim perilom in nogavicami. Kdaj ste nazadnje naredili red in zavrgli vse spodnjice in modrce, ki jih že vsaj leto niste oblekli?

Drži, da lahko kakovostne spodnje hlače in modrce nosimo celo več let, a le če zanje pravilno skrbimo. Nič ni večno in sčasoma elastičnost tkanine popusti, robovi se grdo nagubajo, tu in tam se pojavi luknjica, kovinska kost v modrcu pokuka iz blaga, modrc pa postane neudoben in ne nudi več primerne podpore.

Strokovnjaki so ugotovili, da bi ženske morale zamenjati modrc vsakih osem mesecev. To naj bi bila njihova povprečna doba, seveda pa je veliko odvisno od kakovosti materialov in vzdrževanja. Medtem ko je življenjska doba spodnjih hlač približno leto do dve. Spodnje perilo morate zamenjati tudi, če vam je postalo pretesno, je sprano ali raztrgano. Res je, da se sicer ne vidi, kaj nosite pod obleko, pa vendar nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi.