Prejeli smo ganljivo prijavnico mame enega od varovancev enote Stara Gora, Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo. Gospa Boža Valantič nam je povedala, da je njen sin Egon zaradi močne oblike cerebralne paralize na oddelku že od svoejega 8. meseca, zdaj pa šteje že 34 let. Srčnost in predanost, ki jo izkazuje celoten kolektiv, je občudovanja vredna. Med njimi pa, seveda, izstopa zdravnica, dr. Sonja Cian, za katero prijaviteljica pravi, da zares razume starše, jim prisluhne in jim je vedno na razpolago.

Trudi se, da je psihična kriza tudi v sedanjih, izredno težkih časih, ko so fizični stiki popolnoma onemogočeni, čim manjša. Starši lahko svoje otroke vidijo čez steklo - da pa imajo kljub izolaciji pacienti občutek, da so s starši povezani in da oni mislijo nanje, pa je zdravnica omogočila tudi videoklice.

Ko smo jo presenetili, so ji solze tekle po licih kar same od sebe - zares srčna, topla oseba, ki si je vsekako razlužila še zadnji letošnji - PRAZNIČNI HVALA!

Ne zamudite tega ganljivega srečanja:

Hvaležni smo za dobre ljudi - za VAS, Sonja.

64a73d4fed19bcbe38f5c532fd3858f2

Hvala tudi vsem podpornikom akcije in medijski hiši Media24 skupaj s partnerji: Pošta- zanesljivo z vami, Mercator - radi imamo domače, izdelki narejeni s srcem & Petrolovi darilni boni Donum - darila za vsakogar & Fala - stoletna tradicija in odličnost v vseh vaših receptih & drugimi poskrbela za to, da se dobrotnike bogato obdari.