Zanimivosti

PRAZNIČNI HVALA pri prostovoljki Jani: "Velik hvala vsem darovalcem"

Oglasno sporočilo
13. 12. 2020, 12.45
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 14.25
Deli članek:

Jana Lampe je srce in sonce slovenske Karitas, kot pravijo njeni sodelavci. Svoje življenje je posvetila šibkejšim in pomoči potrebnim - in njena skupnost ji je želela izreči en velik HVALA. Za to smo, seveda, poskrbeli mi - z najbolj hvaležnim projektom ob koncu leta.

Jana Lampe dela na Karitasu že 13 let in v vsem tem času preko predanega dela deluje na področju mednarodne humanitarne razvojne pomoči in zagovorništva. Z dobro voljo naslavlja stiske najbolj ubogih na našem planetu, še posebej najbolj trpečih v Afriki, ozavešča in izobražuje. S svojim nalezljivim smehom in entuziazmom pa krepi tudi svoje sodelavce.

Jana je tista, ki premika meje, še posebej pa lahko v letu 2020 izpostavimo naslednje:

- Vodila je enega najbolj inovativnih večletnih projektov v Ruandi (Afrika) ki ga je prav v letu 2020 zaključila. V projektu »Učinkovitejša raba virov za trajnostno preživetje« se je pomagalo več kot 600 družinam (s 3.450 družinskih članov), ki so bile vključene v aktivnosti izboljšanja metod kmetovanja ter usposabljanja za zagon dejavnosti, ki prinašajo dohodek. Mnoge med njimi so prejele tudi učinkovite kuhalnike, luči na sončno energijo, vključene pa so bile tudi v izgradnjo teras, pogozdovanje in možnost za namakanje pridelovalnih površin.
- V zgolj enem letu ji je uspelo zbrati sredstva za nakup več kot 800 koz za najbolj revne družine v Afriki in Albaniji.
- Z akcijo z delom do dostojnega življenja je pomagala preko 330 družinam v Afriki, Albaniji in na Šrilanki.
- Pričela je z izvajanjem projekta Razvoj ženskega podjetništva v kmetijstvu v JV Srbiji, ki vrača dostojanstvo in krepi materialno preskrbljenost 62. ženskam, ki se ukvarjajo s predelavo sadja in zelenjave.

- Brez nje in njene srčnosti pri zbiranju zdravil in denarnih sredstev za najbolj obubožane Slovence v Venezueli 300 Slovencev ne bi preživelo oziroma bi se jim zdravstveno stanje zelo poslabšalo.

In še mnogo skritega. Janino delo ni le osem urni delovnik, ampak ga čuti kot poslanstvo in kadar je treba pomagati, ure in čas niso pomembne. Za Jano je vsak človek neprecenljiv. In resnično za vsakega se je pripravljena potruditi in iskati možnosti za pomoč. Zanj ji ni težko iti in zagovarjati njegove potrebe ne pred mediji, ne na ministrstvih, mednarodnih konferencah ali iti z njim čisto v oseben stik.

Poglejte si ganljivo presenečenje:
Hvaležni smo za dobre ljudi - za VAS, Jana!

Hvala tudi vsem podpornikom akcije in medijski hiši Media24 skupaj s partnerji: Pošta- zanesljivo z vami, Mercator - radi imamo domače, izdelki narejeni s srcem & Petrolovi darilni boni Donum - darila za vsakogar & Fala - stoletna tradicija in odličnost v vseh vaših receptih & drugimi poskrbela za to, da se dobrotnike bogato obdari.