NAREDIMO VOŠČILNICE

Letos pošljimo lepe želje na tradicionalen način

T.D.
4. 12. 2020, 21.39
Deli članek:

Pripravili smo navodila za izdelavo petih različnih prazničnih voščilnic, zraven pa pripisali še stopnjo zahtevnosti posameznega izdelka, da boste v ustvarjanje lažje vključili otroke.

Dreamstime
Zavihajte rokave in uživajte v zimskih ustvarjalnih uricah!

Voščilnica s snežinkami

STOPNJA ZAHTEVNOSTI: 1

Potrebujete: trši papir ali karton različnih barv za voščilnico, kolaž papir različnih barv, škarje, lepilo

Izdelava: Iz kolaža izrežite obliko kroga, kvadrata ali katerega drugega lika. Lik čim večkrat prepognite, nato pa začnite vanj izrezovati različne like. Razprite lik in dobili boste snežinko. Snežinko nalepite na svojo voščilnico.

Namig: Če bosta snežinka in voščilnica kontrastnih barv, bo čestitka še lepša.

Dreamstime
Voščilnica s snežinkami

Srčkana voščilnica

STOPNJA ZAHTEVNOSTI: 1

Potrebujete: trši papir ali karton za voščilnico, kolaž papir različnih barv ali trakove blaga z vzorcem, škarje, lepilo

Izdelava: Iz tršega papirja izrežite voščilnico v obliki srca – lahko je dvojna, torej takšna kot navadna voščilnica, ki jo odprete in vanjo napišete voščilo, ali enojna, pri kateri voščilo napišete na prednjo stran. S kolažem ali blagom obrobite rob srca. Na sredini voščilnice naj bo napis, na primer »Vesele praznike!«.

Namig: Na enak način lahko izdelate voščilnice različnih oblik. Poskusite izdelati smrečico ali božička in ju okrasite po svoje.

Dreamstime
Srčkana voščilnica

Voščilnica z izrezom

STOPNJA ZAHTEVNOSTI: 3

Potrebujete: trši barvni papir ali barvni karton za voščilnico, ovojni papir z vzorcem, barvice, flomastre ali tempera barve, olfa nož, škarje, lepilo

Izdelava: Iz voščilnice z olfa nožem izrežite tri kroge, ki predstavljajo novoletne bunkice, na drugo stran voščilnice pa prilepite ovojni papir z vzorcem navzdol (zalepite le robove, da lepilo ne bo vidno na zunanji strani). Na zunanji strani s flomastri ali temperami narišite detajle bunkic (vrvice, pentlje ...) in obrobo voščilnice ter ne pozabite pripisati lepih želja.

Namig: Namesto bunkic lahko ustvarite voščilnico z drugimi božičnimi motivi ali izrezljate kar celotno zimsko pokrajino.

Dreamstime
Voščilnica z izrezom

Voščilnica z bleščicami

STOPNJA ZAHTEVNOSTI: 2

Potrebujete: trši papir ali karton za voščilnico, lepilo s tanko konico, bleščice, okrasni trak

Izdelava: Na voščilnico z lepilom narišite različne vzorce (na primer snežinke ali ledene rože), nato pa jih posujte z bleščicami. Počakajte, da se lepilo posuši, odvečne bleščice pa preprosto spihajte. Na voščilnico zavežite okrasni trak in naredite pentljo, ali pa okrasni trak s pentljo preprosto kar prilepite nanjo.

Namig: Na voščilnico lahko prilepite tudi božične motive, ki ste jih izrezali iz kolaža v kontrastni barvi.

Arhiv
Voščilnica z bleščicami

Božična voščilnica

STOPNJA ZAHTEVNOSTI: 3

Potrebujete: trši karton za čestitko v rdeči barvi, bel papir, rdečo vrvico, kos filca v rdeči barvi, bel sukanec, vatne blazinice, šivanko, škarje, lepilo

Izdelava: Iz belega papirja izrežite pravokotnik in ga s škarjami za izdelavo vzorcev, ali pa kar z navadnimi škarjami obrežite tako, da dobite vzorec. Ob robu papirja naredite luknjice, skoznje napeljite rdečo vrvico in zavežite pentljo. Vse skupaj prilepite na rdeč papir, ki služi kot čestitka. Iz filca izrežite obliko škornja ter ga obrobite z belo nitjo. Na vrh škornja prišijte vatne blazinice in jih nekoliko obrežite, škorenj pa nalepite na čestitko.

Namig: Na enak način lahko naredite tudi božičkovo kapo. Pa ne pozabite pripisati voščila!

Arhiv
Božična čestitka