hišni ljubljenček

FOTO: Odijevo mamo ustrelili, lisjačka je našel 22-letni Jasmin. Sedaj sta najboljša prijatelja

R.T.
1. 12. 2020, 14.12
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 14.21
Deli članek:

22-letni Jasmin Kunišinac iz hrvaškega naselja Vinogradci, ki upravno spada pod Osješko-baranjsko županijo, je ponosni skrbnik nenavadnega hišnega ljubljenčka – lisjaka Odija.

Bobo
Odi in Jasmin sta najboljša prijatelja.

Jasmin in brat sta se pred nekaj meseci s kolesom odpravila k babici. Ko sta se peljala mimo jarka, sta v njem zagledala nebogljenega lisjačka in se odločila, da ga bosta odnesla domov. Doma sta ga hranila po steklenički in se naslednji dan vrnila na kraj, kjer sta ga našla, da bi izsledila Odijevo živalsko družinico. Ostalih mladičev ni bilo, naletela pa sta na grozljiv prizor: na tleh je ležala mrtva lisica, najverjetneje Odijeva mama. Usoden je bil strel iz lovske puške.

Odi je ostal pri družini Kunišinac in sedaj šteje 11 mesecev, postal pa je prava zvezda na družbenih omrežjih. Na TikToku se ponaša s kar 18 tisoč sledilci.

"Odi je odličen hišni ljubljenček! Počasi je začel jesti vse, kar mu damo, mleko, kruh, pasjo hrano in podobno. Nihče ne bi verjel, da je lisica lahko hišni ljubljenček, toda Odi je kot mešanica mačke in psa," je Jasmin povedal za hrvaški portal 24sata. Odija namreč sprehajajo na povodcu, 22-letnik pa je dejal, da ljubljenček uživa tudi v kopanju. 

Bobo
Jasmin je Odija prinesel domov, vse od takrat sta nerazdružljiva.

Lisjaka ima zelo rada tudi Jasminova sestrica. "Sestra je stara šest let in ga obožuje. Z Odijem pogosto tečeta po hiši, se igrata, in crkljata. Nikoli ni bilo poškodb ..." je pojasnil Jasmin.

Ta veseli lisjak pa je pravzaprav Odi mlajši, družina Kunišinac je namreč v preteklosti že poskrbela za eno lisico, ki so jo kasneje podarili živalskemu vrtu v Našicah. Tudi ta lisjak je še vedno živ, Jasmin pa ga pogosto obišče. 

Odiju so sedaj začeli izpadati prvi mlečni zobje. Še nekaj časa bo preživel v hiši družine Kunišinac, Jasmin pa zagotavlja, da bodo njihova vrata vedno odprta, če bo Odi želel ubrati svojo pot in zapustiti družinsko gnezdo.

Bobo
Odi je srečen lisjak.