Zanimivosti

Ne bojte se donosnih investicij in plemenitite svoje premoženje

Oglasno sporočilo
2. 12. 2020, 18.00
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 18.29
Deli članek:

V spremenjenih razmerah se marsikdo vpraša, ali je ta čas primeren za investicije. Odgovor je vsekakor da, če imate jasno opredeljene cilje, ki jih z naložbami želite doseči. Investiranje v vzajemne sklade je ena od oblik, s katerimi lahko oplemenitite svoje prihranke. Obdobja kriz so tudi obdobja odličnih priložnosti.

Z naložbami v vzajemne sklade je primerno začeti kadar koli, tudi takrat, ko imamo v mislih dolgoročne cilje, npr. nakup nepremičnine, avtomobila, prihranek sredstev za šolanje otrok.

Kaj pravzaprav so vzajemni skladi? Gre za skupek premoženja sredstev individualnih vlagateljev z namenom vlaganja v vrednostne papirje, kot so delnice, obveznice, izvedeni finančni instrumenti in druge oblike naložb (surovine, denar, depoziti ipd.). V praksi to pomeni, da vlagatelj razprši svoje premoženje v veliko število vrednostnih papirjev.

Upravljanje sklada vedno poteka v skladu z naložbeno politiko sklada, ki je na spletnih straneh Nove KBM opisana v prospektu delovanja posameznega vzajemnega sklada in v ključnih podatkih za vlagatelje. Pomembno je, da pred vlaganjem v sklade skrbno določite svoje cilje in obdobje, v katerem jih želite uresničiti.

Naložbe v posamezni vzajemni sklad se upravljajo tako, da se nalagajo v vrednostne papirje v odvisnosti od tipa in naložbene politike. Ko vlagatelj vplača sredstva v vzajemni sklad, s tem kupi enote premoženja vzajemnega sklada in postane lastnik sorazmernega dela premoženja vzajemnega sklada. Družbe za upravljanje vzajemnih skladov delujejo izključno v korist vlagateljev, delajo torej v vašem interesu.

Ključne prednosti naložb v vzajemne sklade so: enostaven dostop do finančnih trgov, velika razpršenost premoženja, likvidnost in odsotnost vezave.

Licencirani strokovnjaki Nove KBM poskrbijo, da lahko stranke pristopijo k produktom, ki ustrezajo njihovim željam in potrebam, in sicer na podlagi strankinih ciljev, predvidenega obdobja varčevanja in stopnje pripravljenosti tveganja.

V Novi KBM lahko stranke investirajo v vzajemne sklade treh družb za upravljanje – Sava Infond, Raiffeisen Capital Management in Triglav Skladi. Do 15. decembra letos pa je zainteresiranim vlagateljem na voljo tudi posebna ponudba, ki vključuje polovične vstopne stroške za vsa enkratna vplačila v vzajemne sklade v ponudbi Nove KBM.

Več na nkbm.si/vzajemni-skladi.