Zanimivosti

PRAZNIČNI HVALA pri učiteljici Dajani: "učiteljica otrok s posebnimi potrebami že 25 let"

Oglasno sporočilo
28. 11. 2020, 22.04
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 14.25
Deli članek:

Učiteljici Dajani iz OŠ Dragotin Kette Novo Mesto smo izrekli en velik praznični HVALA.

Učiteljica Dajana Držanič je sicer po izobrazbi pedagoginja - sprva je učila športno vzgojo, zdaj pa je že več kot 25 let učiteljica in razredničarka na OŠ Dragotin Kette v Novem Mestu. Delo s šoloobveznimi otroci je že samo po sebi velik zalogaj, v kolikor pa imajo ob tem zaradi najrazličnejših motenj v duševnem razvoju še prilagojeni program, pa to zahteva še toliko več predanosti in ljubezni do opravljanja svojega dela.

In prav Dajana to vsekakor ima v sebi. Na projekt jo je prijavil Gašper, eden od njenih učencev z avtizmom, ki je izpostavil, da je Dajana najbolj topla in predana učiteljica na šoli, da se vedno potrudi zbrati vse materiale in snov razlagati na zanimiv in enostaven način. 

Dajano in Gašperja pa veže še ena posebna vez - učiteljica se zaradi izobrazbe v smeri športa navdušuje tudi nad idejo, da ima Gašper v šoli prav poseben športni kotiček, kamor beleži posamezne tekme in sproti zapisuje rezultate prav vseh različnih športnih disciplin!

Ko smo jo presenetili, smo jo ganili do solz - ganjene pa so bile tudi ravnateljica Vida Marolt in druge učiteljice, ki so bile takrat na šoli, kar nam je dalo jasno vedeti, da je kolektiv na tej šoli zelo ljubeč, harmoničen in povezan. Čudovito je pisati lepe zgodbe; poglejte, kako smo jo napisali tokrat:

Hvaležni smo za dobre ljudi. Za vas, Dajana!

Hvala tudi vsem podpornikom akcije in medijski hiši Media24 skupaj s partnerji: Pošta Slovenije- zanesljivo z vami, Mercator - radi imamo domače, izdelki narejeni s srcem & Petrolovi darilni boni Donum - darila za vsakogar & Fala - stoletna tradicija in odličnost v vseh vaših receptih & drugimi poskrbela za to, da se dobrotnike bogato obdari.