(ne)red

Uporabniki triki za vsako kuhinjo

Z.F.
22. 11. 2020, 10.03
Posodobljeno: 22. 11. 2020, 16.49
Deli članek:

Kreativnih idej nikoli ne zmanjka, sploh tistih, ki nam omogočijo organizirati nered v kuhinji. V nadaljevanju je nekaj zelo uporabnih trikov, ki bodo pripomogli k preglednejšim policam in predalom.

Profimedia
S trikom pregledno nad pločevinke.

Ste naveličani, da se pokrovi plastičnih posod valjajo vse povprek? Zaradi pločevink hrane ne vidite, kaj vse se skriva v predalu? Se plastične in druge vrečke valjajo povsod naokoli? Spremenite nered v organizirano celoto!

Plastična vzmet organizira nered!

Se tudi v katerem od vaših predalov skriva nekoč zelo priljubljena plastična vzmet, ki smo jo spuščali po stopnicah? No, vzemite jo iz zaprašenega predala in praktično uporabite v kuhinji. Zvijte jo v krog in zalepite. Položite na večji krožnik ali desko ter tako uporabite za shranjevanje pokrovov plastičnih posod, manjših desk za rezanje ali receptov.

Organizirajmo začimbe

Ali tudi v vašem predalu z začimbami vlada popoln kaos? Med kuhanjem nikoli ne najdete tiste, ki jo potrebujete, poleg tega se pogosto katera od njih razsuje, kar povzroči še dodatno delo in slabo voljo? Nič več. Rešitev, ki bo odslovila vaše težave, je kartonasta embalaža od kosmičev ali testenin. Izmerite širino predala, ki naj bo enaka dolžini embalaže. Embalaži previdno izrežite eno ožjo stranico, da ob pregibu tvori enakokraki trikotnik, zlepite in z dvignjenim delom položite v predal. Tako boste ustvarili pregledne razdelke, v katerih bodo začimbe zmeraj počakale na svojem mestu, brez nadležnega kaosa in razsipavanja.

Pregledno nad pločevinke

Ta trik bo pripomogel, da ne bo več nepotrebnega brskanja med pločevinkami. Prav tako jih boste lahko uredili po roku uporabnosti, obenem pa boste prihranili veliko prostora, saj boste v predal lahko namestili več polic. Police lahko razporedite na višino položenih pločevink. Potrebujete le še teleskopske palice, ki bodo delovale kot držalo pločevink. Privijte jih na zunanje luknje za držalo polic (kot na sliki). Zdaj je treba le še po vrsti zložiti pločevinke. 

Držala iz fasciklov

Je v vaši domači pisarni kar nekaj starih fasciklov, ki so že odslužili svojemu namenu? Če je kartonasta embalaža že povsem neuporabna, lahko še zmeraj uporabite vzmetna držala za liste. Previdno jih iztrgajte iz fasciklov in namestite oziroma privijte na notranjo stran kuhinjskih omaric ali predalov. Tako jih lahko uporabite kot priročna držala za kuhalnice, merice in druge gospodinjske pripomočke, ki se sicer valjajo po predalih.

Ščipalke za papir

Še en odličen trik, ki bo hitro spremenil nered v vaših omarah in predalih v pregledne police. Pri tem triku potrebujete široke ščipalke za papir in teleskopsko palico. Na teleskopsko palico namestite ščipalke, palico pa nato privijte v zgornji del police omarice oziroma predala. Na ščipalke zdaj lahko pripnete začimbe v vrečkah, juhe iz vrečk, slane in sladke prigrizke …

Uredite nered z vrečkami

Ali imate tudi vi predal, ki je namenjen spravljanju vrečk, ki jih prinesemo iz trgovine? V tem predalu običajno vlada nered, saj se v njem znajdejo vrečke različnih velikosti, materialov in oblik. Potrebujete prazno škatlo od papirnatih robčkov, v katero po vrsti, eno za drugo zložite vrečke, ki so približno enake velikosti. Pri tem vsako naslednjo vrečko napeljite skozi držalo prejšnje. Tako boste ustvarili dolgo verigo in preprečili, da bi se vrečke v škatli nagnetle in hkrati pokukale iz nje.