Zanimivosti

Mama Metka: "Počutim se kot gospodinje pred 60 leti"

Oglasno sporočilo
23. 11. 2020, 08.07
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 10.29
Deli članek:

Metka je učiteljica razrednega pouka in mama dveh čudovitih otrok. Svoje življenje posveča otrokom - tako v službi, kot doma. Ji pa to vzame veliko časa, gospodinjska opravila pa ob koncu dneva počakajo nanjo.

Življenje posveča otrokom

Triintridesetletna Metka je vse življenje sanjala o tem, da bo učiteljica - čuti zelo močno poslanstvo do tega, da uči in vzgaja majhne ljudi, čeprav v resnici verjame, da oni vsak dan več naučijo njo, kot ona njih!  Opominjajo jo na to, kako preprosto je lahko življenje in kako majhnih stvari se je vredno veseliti. Njeno glavno vodilo je to, da jim prisluhne in poskuša biti mentorica njihovim idejam, da razvija njihove talente in išče predvsem njihova znanja, ne obratno.

Tudi doma ima dva sončka: šestletno Nežo in sedemletnega Anžeta, ki ji hkrati kravžljata lase in rišeta nasmeh na obraz. Sedaj sta oba že šoloobvezna, saj je z letošnjim šolskim letom v prvi razred zakorakala tudi njena hči. Zdaj je potrebno z njima še več časa preživeti zbrano in strukturirano, se posvetiti usvajanju osnovnih znanj in veščin ter vsakodnevnemu vestnemu opravljanju domačih nalog. Lahko si predstavljate ... Pri dveh navihancih je vedno živžav!

Promocijsko gradivo
/

Mama, žena, učiteljica, gospodinja, ... ženska?

Ženskam pripada veliko vlog. Metka zase pravi: "V prvi vrsti sem mama. Nepopisen občutek je, ko ti je dodeljena ta vloga - ko prvič v naročje primeš svojega otroka. Takrat veš, da bo za njega bilo tvoje srce in mu boš od njegovega prvega vdiha naprej popolnoma predan. Tako je - kdor nima otrok, ne razume ..." Poleg tega je Metka tudi žena svojemu dolgoletnemu partnerju, ki se mu poskuša posvečati, kolikor se le da. "Zdaj, ko sta otroka že malce večja, si kdaj privoščiva kak "zmenek" - nazadnje pa sva prav veliko potezno zase rezervirala cel vikend. To je za zvezo pomembno, še posebej po toliko letih." Ja, Metka. Bo že držalo!

No, seveda, je Metka tudi vsak dan po 8 ur v službi (tako kot nešteto drugih super-ženske s super-močmi). In na koncu ostane zelo malo časa za to, da se vsaj za nekaj časa preda najbolj primarni vlogi: ženske. "Ko poskušaš slalomirati med vsemi obveznostmi in vlogami, težko najdeš čas zase, priznam. Pogosto na to nisem niti pomislila ..."

"Počutim se kot gospodinje pred 60 leti"

Lahko bi reki, da je v Metkinem življenju vse po starem - pa to ne bi bilo čisto res! Odkar so v njenem življenju roboti, je tudi ona lahko bolj intenzivno mama, bolj ljubeče žena in bolj predano ŽENSKA.

Promocijsko gradivo
/

"Odkar imam Roombo, ona čisti zame. Prihranjeno mi je toliko ur - sploh si ne predstavljate, koliko časa vzame, da konstantno sesaš drobtinice, prah, pesek in vse ostalo, kar štirje družinski člani "nasvinjamo" po tleh. Zdaj samo skuham, pri vseh ostalih opravilih mi praktično pomagajo stroji - in to je osvobajajoče!"

Metki je Roomba prinesla več časa, poglejte, kako ga preživlja: