Zanimivosti

Zakaj je Black Friday idealen čas za nakup smuči?

Oglasno sporočilo
29. 10. 2020, 08.38
Posodobljeno: 29. 10. 2020, 09.39
Deli članek:

Že veste, za kaj boste letos izkoristili Black Friday popuste? V Hervisu lahko kupite smuči po izredno ugodnih cenah že danes ali pa se dobro pripravite na novembrsko akcijo, da ne boste ostali brez izbranih artiklov!

Nov par smuči si priskrbite po ugodnih Black Friday cenah v Hervisu.

Zakaj je Black Friday idealen čas za nakup smuči?

Smučanje je eden izmed najbolj priljubljenih športov med Slovenci, saj je primeren za vso družino, obenem pa nam je na voljo ogromno vrhunskih smučišč v Sloveniji in sosednjih državah. Poskrbite, da si ustrezen par smuči zagotovite dovolj zgodaj, da boste lahko brezskrbno uživali v prihajajoči smučarski sezoni. V Hervisovih poslovalnicah in spletni trgovini lahko ugodno smučarsko opremo najdete že danes ali pa počakate na Black Friday (27. 11.), ko bodo akcije resnično fenomenalne. Na nakup se dobro pripravite, da ne ostanete brez izbranih artiklov. Pripravili smo vam nekaj izvrstnih nasvetov, ki vas bodo pripeljali do smuči, s katerimi boste še mnogo sezon vijugali po belih strminah.

Nakup smuči – kako izbrati prave?

Alpsko smučanje je najbolj priljubljeno pri nas, zato se prepričajte, da se odločite za ustrezen par smuči.

Izbira je odvisna od terena, po katerem boste največ smučali, od vašega smučarskega predznanja in tehnike, pa seveda tudi od vaše telesne teže in konstrukcije. Pomembno je, da veste, kaj iščete, še preden se odpravite po Black Friday nakupih, da se ne boste v množici ljudi počutili preveč zmedeno in prehitro obupali, zato preverite, kateri parametri smuči ugajajo vašim potrebam!

Oblika smuči za različne hitrosti in zavoje

Karvanje je izvrsten slog za smučanje po urejenih smučiščih, za katerega so primerne torzijsko trše smuči, ki zagotavljajo boljši oprijem robnikov. Tovrstne smuči vam omogočajo obvladovanje slalomskih zavojev do popolnosti. Poudarjen imajo stranski lok oz. radij, saj omogočajo boljše upogibanje pri drsenju skozi zavoj. Radij je pomemben dejavnik pri izpeljavi ostrih zavojev po robnikih. Ko smuči postavimo na robnike, se te namreč upognejo in posledično zavijejo. Pozorni bodite na upogibno togost, ki določa upogljivost smuči glede na prečno os. Smuči z večjo upogibno togostjo je mogoče upogniti le pri višji hitrosti, zato so tovrstne smuči namenjene predvsem bolj naprednim smučarjem. Če ste smučar začetnik, vam priporočamo izbiro torzijsko odporne smuči z mehkejšo upogibno togostjo.

Dolžina smuči za različne smučarske sloge

Dolžina smuči je odvisna od telesne višine, telesne teže, stopnje telesne pripravljenosti in od tehnike smučanja,najpomembnejši dejavnik pa je vaše smučarsko predznanje. Različne dolžine smuči imajo različen stranski lok – radij, ki nam pove, del kako velikega kroga je polkrog, ki predstavlja naš zavoj.

  •  Veleslalomske smuči so primerne za daljše in hitrejše zavoje, zato jih priporočamo bolj izkušenim smučarjem. Dolge so med 170 in 185 cm, radij pa ustreza krogu nad 17 m.
  •  All-round smuči z radijem med 14 in 17 m ugajajo potrebam rekreativnega smučanja, običajno pa so dolge med 160 in 175 cm. So izvrstna izbira za napredne smučarje, ki radi delajo daljše zavoje in znajo nadzorovati smuči pri večjih hitrostih. Preverite smuči Elan, ki so odlične za tiste, ki že imajo nekaj smučarskega znanja.
  •  Slalomske smuči so primerne za krajše zavoje z radijem med 9 in 13 m, dolge pa so med 150 in 185 cm. Tovrstni modeli so primerni za neizkušene smučarje in tiste, ki raje smučajo pri nižjih hitrostih. Če ste popoln začetnik, vam priporočamo smuči dolžine med 100 in 140 cm ter z radijem med 7 in 9 m.

Če radi delate daljše zavoje, so za vas primerne slalomske smuči.

V Hervisovi spletni trgovini najdete raznovrstne modele, ki bodo ugajali vsakemu slogu. Preverite njihove izjemne izdelke, kot so vrhunske smuči Atomic Redstrer X9, ki nudijo prijetno smuko pri kratkih in tudi dolgih zavojih. So super izbira za rekreativne smučarje.

Kaj pa ostala smučarska oprema?

Seveda za dobrovoljno smučanje potrebujete tudi ustrezne smučarske čevlje in ostalo opremo, na primer smučarske hlače. Na dan Black Friday akcij veliko artiklov hitro poide, zato si že predhodno oglejte, kaj potrebujete.

Smučarski čevlji

Primerni smučarski čevlji so obvezen del smučarske opreme, ki morajo biti ravno pravšnje velikosti, da nogi zagotovijo optimalno oporo. Kar najbolje se morajo prilegati tudi obliki vašega stopala, zato se prepričajte, da ne zanemarite tega dejavnika. V Hervisovih poslovalnicah najdete tudi modele, ki so primerni za osebe z nizkim stopalnim lokom.

Priporočamo vam, da si pred nakupom ogledate več informacij o tem, kako najti ustrezne smučarske čevlje.

Izbrani smučarski čevlji naj vaši nogi nudijo optimalno oporo.

Smučarske hlače

Funkcionalna smučarska oprema ne pomeni le kakovostnih smuči in čevljev, saj so enako pomembne tudi smučarske hlače. Izbirate lahko med raznovrstnimi barvami in modeli, ki ustrezajo različnim smučarskim slogom – za prosti slog, slalom, deskarje itd. Smučarske hlače ne smejo biti predolge ali prekratke, nikoli ne smejo zdrsniti s telesa ali pa vas čezmerno stiskati. Njihova naloga je, da vas zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi razmerami, zato so zelo odporne proti obrabi; so robustne, a vseeno ohranjajo popolno telesno stanje.

Dobra smučarska sezona zahteva kakovostno pripravo, zato vam toplo priporočamo, da že danes preverite, v kakšnem stanju so vaše smuči in ostala smučarska oprema. Tako boste na dan Black Friday akcij točno vedeli, kaj iščete in tako hitro našli ustrezne artikle!