PREPROSTE REŠITVE

Uporabni triki s kokosovim oljem

Z.F.
24. 10. 2020, 17.42
Deli članek:

Kako zdravo ali ne je kokosovo olje, tokrat prepuščamo mnenju strokovnjakov. Razkrivamo pa vam, kako vsestransko je in zakaj ga je primerno hraniti doma. Napolnite se z energijo, očistite madeže, pomagajte kosmatincem.

Profimedia
Radi jeste na kavču? Zdaj imate tudi rešitev za madeže!

O pozitivnih lastnostnih kokosovega olja ste zagotovo že brali, verjamemo pa, da ne poznate še vseh načinov, kjer vam lahko omenjeno olje služi. Veste, da lahko z njim odstranite trdovratne madeže, nalepke in ličila?

Odstranite madeže s kavča in preprog

Kokosovo olje je v kombinaciji s sodo bikarbono odlično čistilo. Pripravite pasto, ki jo zmešate iz enakih delov olja in sode bikarbone, nato pa nanesite na madež, ki se skriva na vaši sedežni ali kavču in pustite eno uro. Pasto nato le nežno zdrgnite in po potrebi mesto očistite z nekaj milnice. Na koncu pa dobro podrgnite s papirnato brisačo, da se čim hitreje posuši. Omenjeno pasto lahko uporabite tudi pri odstranjevanju madežev s preprog ali tekačev. Če trik ne bo zalegel, na preprogo ali sedežno popršite nekaj pene za britje, pustite učinkovati vsaj pol ure, nato pa obrišite z mehko krpo in podrgnite do suhega.

Odstranite nalepke

Odlična pomoč pri odstranjevanju nalepk s steklenic ali steklenih kozarcev je olje. Nanesite olje na površino z nalepko in pustite, da se dobro vpije. Nato previdno povlecite z ene strani na drugo in pazite, da se nalepka ne strga. Tako boste skupaj z nalepko odstranili tudi lepilo.

Odstranjevanje ličil in rešitev za suho kožo

Ste ostali brez tonika za odstranjevanje ličil? Odlična domača rešitev je kokosovo olje. Nanesite ga na vato in nežno očistite obraz. Olje bo odstranilo ličila, obenem pa vašo kožo primerno navlažilo in ji zagotovilo pomembne hranljive snovi. Kokosovo olje je smiselno uporabljati tudi po sončenju, saj bo pomirilo razdraženo kožo in jo navlažilo.

Odstranite sledi voščenk s sten  

Ta trik je še kako koristen v domovih z majhnimi otroki, ki risarsko platno najdejo povsod. Če so ga zamenjali s steno, na kateri so se znašli madeži voščenk, nanje nanesite tanek sloj kokosovega olja, nato pa nežno zdrgnite s papirnato brisačo.