Zdravje

Čudežna moč rastlin po izročilu naših babic

A.Se.
22. 10. 2020, 14.52
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 13.39
Deli članek:

Človek je bil od nekdaj povezan z naravo in je v njej tudi našel rešitve za svoje zdravstvene težave. Že od začetka človeštva je preizkušal in se učil, katere rastline in njihovi deli mu lahko pomagajo pri določenih težavah in kako jih pripraviti, da bodo imeli najboljši učinek. Tisočletja uporabe rastlin in njihovih izvlečkov so danes podkrepljena z znanstvenimi in kliničnimi raziskavami ter združena v vedo o zdravljenju z rastlinami ‒ fitoterapijo.

liverin
liverin

Gre za starodavno vedo, ki so jo že pred 5.000 leti začeli razvijati na Kitajskem in v Indiji, bogato zgodovino pa ima tudi v Evropi. Danes je fitoterapija najbolj razvita v državah alpskega sveta; v Avstriji, Švici, Italiji in Nemčiji, kjer so odlični pogoji za uspevanje zdravilnih zelišč, tamkajšnji strokovnjaki pa so jih združili z znanjem in izkušnjami o zeliščnih pripravkih, ki so se prenašali iz generacije v generacijo.

Fitoterapija stremi k celostni obravnavi zdravstvenih stanj; ne odpravlja je posledic, ampak tudi vzroke težav. Za to se v fitoterapiji uporabljajo ustrezne kombinacije zdravilnih učinkovin, ki je medsebojno dopolnjujejo oziroma delujejo v sinergiji. Pri tem je pomembno, da se uporabijo le tiste učinkovine in v tistih koncentracijah, ki imajo znanstveno dokazano učinkovitost in hkrati ne povzročajo neželenih stranskih učinkov. Zato mora biti priprava fitoterapevtskih izdelkov skrbno nadzorovana in izvedena s strani za to usposobljenih strokovnjakov.

Kot je leta 2015 za Nedeljski Dnevnik povedala italijanska strokovnjakinja na področju naravnih učinkovin dr. Marianna Crupi, se fitoterapevtski pripravki priporočajo »vsem, ki bi želeli poskrbeti za preventivo kot sta razstrupljanje in ojačenje imunskega sistema ali pa jih pestijo običajne bolezenske tegobe, ki še niso dosegle nivoja, ko bi si morali pomagati izključno z zdravili. Nobene potrebe ni, da v primeru npr. prebavnih težav, prehlada ali blagih bolečin posegamo po sintetičnih proizvodih.« Dodaja še, da so sintetična zdravila živemu organizmu tuja in nam sicer pomagajo odpraviti določeno bolezen, vendar lahko ob tem povzročijo neželene stranske učinke na drugih delih telesa, ki pa jih moramo spet sanirati z zdravili.

                                                                                                                                                                                                                                            Ana Senica

Liverin® Forte – najbolj priporočan izdelek za jetra v lekarnah*

Po zadnji raziskavi o najpogosteje pripo­ročenih izdelkih brez recepta v slovenski lekarnah, ki jo je opravilo podjetje Far­mAsist, d. o. o., je najbolj priporočen izdelek za razstrupljanje jeter Liverin Forte*. Hkrati pa je Liverin Forte tudi najbolj prodajan izdelek za razstrupljanje jeter v slovenskih lekarnah* in je tako do zdravja jeter pripomogel že veliko uporabnikom.

S skrbno izbrano kombinacijo aktivnih učinkovin iz zelišč in vitaminov Liverin Forte deluje na kar treh ravneh: jetra zaščiti, obnovi in razstrupi. Originalna formula združuje 12 aktivnih učinkovin, ki zagotavljajo visoko stopnjo absorpcije in učinkovitosti. Dovršena kombinacija aktivnih učinkovin se medsebojno dopolnjuje in tako skupaj v sinergiji ustvarja večji učinek, kot bi ga ustvarila posamezna aktivna učinkovina. Poleg silimarina, najbolj znane in preučene naravne snovi za razstrupljanje jeter, vsebuje Liverin Forte zato še izvlečke golostebelnega sladkega korena in indijske kosmulje ter vitamine B kompleksa in vitamin E.

Izpeljite proces razstrupljanja varno in učinkovito ter si priskrbite ugodno pakiranje Liverin Forte, s katerim za kar 20% ugodnejšo ceno opravite celovit 3 mesečni razstrupljevalni trema.

Oglasno sporočilo

*vir: IQVIA Slovenia, IMS Market Viewer 2019

*vir: Najbolj priporočen hepaprotektiv po izboru slovenskih lekarnarjev v zadnji raziskave o najpogosteje priporočenih izdelkih brez recepta v slovenskih lekarnah (2016/17).

V okviru projekta Zdrava jetra smo za vas pripravili nagradno igro, v kateri bodo trije srečneži osvojili brezplačen trimesečni tretma za razstrupljanje jeter. Prijave zbiramo na https://novice.svet24.si/zdravajetra/prijava

liverin
liverin