jesen z družino

Zabavne aktivnosti za mlade in stare

T.D.
16. 10. 2020, 21.29
Deli članek:

Ko se leto prevesi v hladnejšo polovico leta in nas narava razveseljuje s pisanimi barvami in sočnimi plodovi, se zavemo, kako čudovita je lahko jesen.

Dreamstime
Spuščanje zmajev je aktivnost, na katero ste verjetno že malce pozabili, a ko jo boste enkrat ponovno odkrili, vsa bo zagotovo zasvojila – pa tudi vaše otroke.

Jesen je tudi čas, poln različnih praznovanj, bogatih jedi, ki nam jih ponuja narava, in ko so ne nazadnje otroci v pričakovanju krompirjevih počitnic in izrezovanja buč za noč čarovnic. Je pa to tudi čas, ko narava dokončno dozori in nam ponudi plodove. Obiranje jabolk je lahko prav zabavno. Ne pozabimo pa niti na jesensko posaditev rastlin. Eno najprijetnejših poznojesenskih opravil na vrtu je sajenje čebulic tulipanov, ki vas bodo razveseljevali zgodaj spomladi. Po mrzli zimi vas bo pozdravilo dvorišče, polno čudovitih rož.

Ob slabem vremenu pecite

Nič ni lepšega kot ugrizniti v sveže spečen kruh ali sočno sladico. S peko prebudite v otrocih ustvarjalnost in domišljijo. Zdelo se jim bo zelo zanimivo, saj radi packajo z rokami, gnetenje testa pa je kot naročeno.

Ustvarjajte!

Pa naj bo to rezljanje buč ali jesenska dekoracija hiše! Skupni projekti vas bodo še bolj povezali. Pojdite v naravo, kjer vas čakajo jesenski plodovi, odpadlo listje, buče, veje … Kajti malenkosti so tiste, ki v dom prinesejo toplino jeseni.

Nepozaben jesenski piknik

Eden izmed lepih načinov, kako preživeti več kakovostnega časa z otroki, je zagotovo piknik, ki otrokom vedno pomeni noro zabavo in kakovostno preživljanje časa v naravi. Otroci bodo navdušeni, ko bodo na palice natikali hrenovke in jih vrteli nad ognjem. Še bolj neučakano pa bodo čakali, da se speče kostanj. Za posladek jim ponudite še sladke penice, pritrjene na lesene paličice. Na odprtem ognju naj jih pečejo, dokler ne spustijo sladke karamele.

Strašne zgodbice v nevihti

Ko zunaj besni neurje, ugasnite luči, prižgite nekaj sveč in se zberite v dnevni sobi, da si izmenjate grozljive zgodbe. Če imate težave z domišljijo, si izposodite nekaj srhljivih knjig in si jih izmenjaje berite na glas. Priporočamo knjigo Strašljive zgodbe, ki jo lahko dobite na portalu Amazon.

V nebo spustite zmaja

Spuščanje zmajev je aktivnost, na katero ste verjetno že malce pozabili, a ko jo boste enkrat ponovno odkrili, vsa bo zagotovo zasvojila – pa tudi vaše otroke. Priskrbite si zmaja (lahko ga izdelate tudi sami, skupaj z otroki, in tako poskrbite za še večje veselje), poiščite primeren prostor, nato pa svojega zmaja pogumno spustite v nebo. Verjetno bo minilo kar nekaj časa, preden se bodo vaši najmlajši hoteli odpraviti domov.