Zanimivosti

“Če ne bi imela E-oskrbe, ne vem, kako bi se vse skupaj končalo”

Oglasno sporočilo
17. 11. 2020, 12.15
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 12.33
Deli članek:

Vse več starejših ljudi se odloča za samostojno življenje tudi v poznih letih, ko pomoč ni odveč. Zato je še posebej pomembno, da je starejšim na voljo oblika oskrbe na daljavo, ki jim omogoča dostopnost do zdravstvene pomoči, hkrati pa bolj brezskrbno samostojno bivanje

Govorili smo z gospo Elizabeto, ki pri svojih 84-ih letih živi sama, večkrat pa je že prišlo do situacije, ko je pomoč nujno potrebovala. V takšnih primerih se je vedno lahko zanesla na E-oskrbo, s katero ima veliko pozitivnih izkušenj, predvsem pa ji je ključno, da na ta način lahko ostaja varna in samostojna v svojem stanovanju ne glede na svoje zdravstvene težave.

Gospa Elizabeta pravi, da se zaveda kako ji E-oskrba lahko pomaga, saj bi sicer glede na svojo gibalno oviranost po vsej verjetnosti morala v dom za starejše. Elizabeto je E-oskrba že večkrat rešila v težkih situacijah: prvič ob nesrečnem padcu, katerega posledica je bil izpah kolka, drugič ob nenadnem dvigu krvnega tlaka, ko so jo odpeljali v bolnišnico zaradi suma možganske kapi, in tretjič pred kratkim ob infarktu.

“S storitvijo E-oskrbe nimam niti ene slabe izkušnje. Osebje v asistenčnem centru se odzove takoj, ko pokličem, prav tako hitro pride pomoč na dom, če je to potrebno. Zaradi E-oskrbe grem brez skrbi spat ali v kopalnico; okoli vratu namreč nosim obesek z gumbom, s pomočjo katerega lahko z enim samim pritiskom pokličem na pomoč. V enem letu sem tako pomoč poklicala že štirikrat.

Živim sama. Sicer imam dva odrasla otroka, ki imata svoji družini, a v primeru poškodbe ali padca ne morem čakati na njiju, saj se ne moreta vedno pripeljati takoj, ko kaj potrebujem Letos junija sem doživela tudi infarkt in nujno sem potrebovala nekoga, da me odpelje v bolnico. Če ne bi imela E-oskrbe, ne vem, kako bi se vse skupaj končalo. Tudi vsi moji sosedje so starejši in jih prav tako ne bi mogla doklicati. E-oskrba mi res ogromno pomeni, saj vem, na koga se lahko zanesem, ko je hudo .”

-Elizabeta, 84

Če bi tudi vi radi vašim staršem zagotovili varnost na daljavo, za več informacij ter naročilo E-oskrbe pokličite na 080 8000 ali obiščite www.telekom.si/e-oskrba.