»Rešil ga je sam bog«

Kobranka mu je med vožnjo zasikala iz zračnika

C.E.
13. 10. 2020, 13.36
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 17.12
Deli članek:

Ko je 48-letni Damir Bajraktarević iz Užic v Srbiji v petek peljal proti domu, ni pričakoval, da mu bo družbo delala kača.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ko se je peljal po regionalni cesti, se mu je zazdelo, da je iz zračnika pokukala kačja glava. Gneča na cesti, utrujenost, je pomislil 48-letni Damir in se uščipnil v lice, da bi se prepričal, ali je sploh buden. In glej ga zlomka, takrat je iz zračnika zasikalo, in že se je po armaturni plošči zvijala približno pol metra dolga kača. Užičan je, tako je povedal za Blic, instinktivno zamahnil z roko, zato je kača smuknila nazaj v zračnik.

Bajraktarević je razmišljal. Naj ustavi ali se pelje dalje. Peljal je še dober kilometer, zavil na stransko cesto, ustavil ter izstopil. Poklical je avtoelektričarja in ta mu je razložil, da je lahko pretkana kača vstopila pod pokrovom in se zavlekla skozi ventilacijski kanal. Avtoelektričar je priporočil angažiranje taksista, hobi krotilca kač Arsenijo Hadžija Basurja.

»Bajraktarević je imel srečo, rešil ga je sam bog,« je razlagal taksist, ki je s srečo mislil, da voznik ni reagiral sunkovito in povzročil prometno nesrečo. Ko je prišel do avtomobila, je zagledal povsem bledega Bajraktarevića. Hadži, ki ima na grbi že več kot 100 »kačjih intervencij«, je z žico drezal v zračnike in okrog volana, da bi izbezal zagotovo razdraženo kačo. Po dobre pol ure se je kača predala in se splazila iz avta. Šlo je za kobranko, belouški sorodno nestrupeno kačo, ki lahko zrase do enega metra.