Zanimivosti

Številni okusi polente

Oglasno sporočilo
13. 10. 2020, 13.06
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 15.26
Deli članek:

Številni okusi polente Jed preteklih generacij, ki si je utrla pot na krožnike najbolj domiselnih kuharjev v najboljših restavracijah, vsebuje malo kalorij in je zelo hranilna. Postrežemo jo lahko kot prigrizek, prilogo, glavno jed ali celo kot sladico.

Alternativa pšenici

Koruzni zdrob iz katerega pripravimo polento, ne vsebuje glutena in ima nizek glikemični indeks, zato je primerno živilo tudi za tiste, ki se morajo zaradi zdravstvenih razlogov odreči pšenici. Vsebuje le malo kalorij in nič kvasa, zato ne povzroča napihnjenosti. Poleg običajnega, obstaja še prečiščen koruzni zdrob, ki je toplotno že obdelan, zato je njegova priprava zelo hitra. Po hranilni vrednosti, okusu in aromi pa taka polenta skoraj ne zaostaja za tisto, ki jo je treba kuhati dalj časa.

Vsestransko uporabna

Ker je polenta tako vsestranska in hranilna, je prav, da se večkrat znajde na naših krožnikih. Primerna je tudi za vse tiste, ki želijo oklestiti kakšen kilogram, saj ohranja občutek sitosti še dolgo potem, ko jo pojemo. Privoščimo si jo lahko toplo, sveže skuhano, lahko pa tudi hladno. Če jo pokrito hranimo v hladilniku, je primerna za uporabo tudi nekaj dni. Ko se strdi, lahko kose popečemo ali celo paniramo in ocvremo. Vanjo lahko tudi zakuhamo, kar si brbončice zaželijo, denimo nastrgan sir, popečene artičoke, sušen paradižnik ... Polenta je odličen nadomestek krompirja, riža, testenin in drugih prilog.

Obiščite lokalno tržnico v Mercatorju

Ko se boste odločali, katero polento izbrati, preverite police Radi imamo domače pri najboljšem sosedu. Tam boste med lokalnimi izdelki našili tudi polento. Pestre ponudbe Radi imamo domače se boste razveselili vsi, ki prisegate na domače okuse in kakovost, v Mercatorjevih trgovinah pa jo boste prepoznali po značilnem srčku. Simbol je odraz zaupanja v lokalne pridelovalce in proizvajalce, ki hrano pridelujejo in pripravljajo s ponosom in z ljubeznijo.

Družina domačih letos še bolj bogata!

Družino 1.400 vrst izdelkov Radi imamo domače so to jesen pri najboljšem ponudniku lokalnih izdelkov, Mercatorju, povečali za 56 vrst izdelkov, združenih pod skupno blagovno znamko. Nova linija Radi imamo domače je nastala v sodelovanju s 30 partnerji med lokalnimi proizvajalci in se ponaša s pozorno izbranimi izdelki vseh vrst, oblik in okusov – od mleka in mlečnih izdelkov, mesnin, domačih sokov in sirupov, sladkih prigrizkov, mlevskih izdelkov, marmelad do medu.

Prepoznavnost proizvajalcev

Združeni pod okriljem skupne blagovne znamke Radi imajo domače lokalni proizvajalci ne izgubljajo svoje identitete. Ker želijo v Mercatorju ohraniti prepoznavnost in poreklo vsakega od njih, je podoba izdelkov preprosta, jasno pa so vidni nazivi in znaki lokalnih proizvajalcev. Za še boljšo predstavo so na embalažo dodali piktogram, ki pokaže, od kod je izdelek. S stalno ponudbo domačih izdelkov nove linije Radi imamo domače želijo v Mercatorju tako večati moč skupne blagovne znamke, predvsem pa želijo doseči še več kupcev, ki se najraje odločijo za nakup domačega. Pri največjem trgovcu si bodo prizadevali krog partnerjev širiti in nabor izdelkov povečevati.

Okusno z lokalnimi izdelki

Na svojem blogu Midva Kuhava (ti pomivaš) sta Tjaša in Blaž, pripravljala kulinarične poslastice z lokalnimi izdelki iz linije Radi imamo domače. Z lokalnimi izdelki sta prikuhala tudi odlično kremno polento s tolmincem in ragu s klobaso, na Mercatorjevi spletni strani preverite nezahteven okusen recept, ki bo zagotovo navdušil vaše brbončice.