Slovenci smo na tem področju prvaki: statistični podatki kažejo, da na ravni EU porabimo največ nagrobnih sveč na prebivalca.Da našega planeta tako močno ne onesnažujemo, lahko vedno razmišljamo tako, da prižgemo svečo manj. Če se temu ne moremo izogniti, izberemo do okolja bolj prijazne alternative.

Ali zadnja leta tudi vi razmišljate bolj ”eko”? Pri mnogih vidikih našega življenja se pojavlja trend kupovanja trajnejših izdelkov, ki imajo daljšo življenjsko dobo in so prijaznejši do našega okolja. To je mogoče opaziti tudi na področju nagrobnih sveč, kjer se čedalje več ljudi odloča za okolju prijaznejše alternative, kot so elektronske in solarne sveče. Najbolj trajnostna in varčna je prav solarna sveča, ki gori najdlje izmed vseh.

SOLARNA SVEČA VESTINA SOLAR GORI DO KAR 1000 DNI

Če bi želeli, da bi našim dragim v spomin 1000 dni neprekinjeno gorela voščena sveča, bi jih morali zaporedoma prižgati kar 143. Zato raje izberimo okolju prijaznejšo alternativo – solarno svečo Vestina SOLAR. Sveča ima na pokrovčku veliko solarno površino, prek katere sprejema sončne žarke. Za nemoteno delovanje mora biti obsijana s soncem le štiri ure dnevno, in tako gori vedno – podnevi, ponoči, v vetru, dežju in celo snegu – vse do 1000 dni oziroma skoraj 3 leta.

NAREJENA IZ OKOLJU PRIJAZNEJŠIH MATERIALOV

Različni modeli Vestine SOLAR imajo stekleno ohišje, ki jih dodatno obteži in naredi bolj stabilne, steklo pa ima tudi zelo visoko stopnjo recikliranosti. Po uporabi se zmelje in uporabi za nove steklene izdelke. Elektronski vložek v notranjosti sveče pa je narejen iz plastike PET, ki ne vsebuje škodljivega klora. Gre za kakovosten izdelek, narejen v Sloveniji.

VARNA, TRAJNOSTNA IN ZANESLJIVA

Solarna sveča Vestina SOLAR je enostavna in varna za uporabo, tako da lahko z njo ravnajo prav vsi. Ker ni nobenega ognja, se z njo ne moremo opeči, sveča pa je tudi požarno varna. Kakovostni materiali bodo poskrbeli, da bo videz sveče tudi po več letih enak, dolga doba gorenja pa jo naredi trajnostno in okolju prijaznejšo. Gre za obstojno svečo, na katero se lahko zanesete, da bo spomin na vaše drage preminule ohranjala dlje kot samo nekaj dni, v vseh vremenskih razmerah.

Več o ekoloških elektronskih in solarnih svečah Vestina na www.vestina.eu ali 030 46 47 48.

*Podatki Ministrstva za okolje in prostor iz leta 2018.